Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Uživatelská vylepšení / Ansible modul pro editaci UCI konfigurace
- Od Robin Obůrka Dne 2016-04-17 13:47 Hlasů 1
Zdravím všechny Turristy,

před časem jsem objevil Ansible jako nesmírně zajímavou technologii, kterou jsem mimo práce začal aktivně nasazovat ve své soukromé infrastruktuře - mimo serveru a osobního počítače tím myslím zejména různé krabičky jako Raspberry a Turris.

V souvislosti s Turrisem jsem zjistil, že běžné editační mechanismy, které Ansible nabízí, nejsou dostačující. Nástroje jako file nebo template nedovedou přihlédnout k měnící se podobě souboru a nástroje jako lineinlife dovedou zase jen obtížně manipulovat se sekcemi, na které se UCI soubor dělí.

Na internetu se bohužel nic užitečného nalézt nedá. Existuje pár jednoúčelových experimentů, ale žádné alespoň trochu rozumné řešení jsem nenalezl. Proto jsem se rozhodl, že vytvořím modul, který do Ansible zavede podporu pro přímou editaci UCI konfigů.

Modul, včetně povinné dokumentace, je možné nalézt na https://github.com/robinoburka/ansible-uci. Rád bych modul nabídl do upstreamu, ale nejdříve bych ho potřeboval více otestovat. Také bych ocenil názor na navržené rozhraní. Pokud se mezi Turristy nalézá i nějaký příznivce Ansible a měl by zájem modul otestovat a konstruktivně zhodnotit, tak bych byl vděčný.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Uživatelská vylepšení / Ansible modul pro editaci UCI konfigurace

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill