Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Veřejnost / Všeobecná diskuse / Nový poskytovatel internetu
- Od palikv.mojeid.c (>) Dne 2014-05-17 07:45
Zdravím, potřeboval bych pomoc při výběru nového providera. Ve vesnici, kde bydlím jsou na výběr jen 3. Od jednoho mám 8/1,5, veřejnou ip, nat 1:1, jen s určitým rozsahem portů. Podpora taková, že 9 z 10 telefonů mi nikdo nevezme a ten 10 - technik mě odkáže na jejich podnáčelníka, který má síťování na starosti. Používají 5g technologii. To vše za 400 Kč.
Další používá jen 2,4g, toho jsem vyřadil hned.
Poslední používá 5g a 5g+. Pokud bych byl v dosahu 5g+ (mimochodem, nevím jak to funguje), mohl bych mít až 20/20 za 500 + 100 za veřejnou ip + jednorázově za instalaci. Volal jsem mu, zvedl to nějaký obchodní zástupce, který pomalu nevěděl na co se ptám.
Ptal jsem se na agregaci - moc technický dotaz, ptal jsem se na ipv6 konektivitu - prý ne, ale na stránkách nix.cz jsou uvedeni, že poskytují. Na to mi odpověděl, že tak tedy asi jo. Ptal jsem se na zařízení, které používají - prý je to jejich know how, že mi to tedy nemůže říct. Garantovaná rychlost - moc technický dotaz. Prakticky mi neřekl nic, prý mám počkat na technika, který mi to přijde změřit.
Až přijde, na co všechno se ho mám zeptat? Nerad bych k něčemu upsal a pak se s nimi dohadoval. Chci mít vlastní webserver, plánuju nákup synology, takže i mail server a další služby.  Plánuju pár ip kamer a chytrou tv, nejspíš 2. Mám 4 děti a manželku a když se všichni píchneme na net tak si nepřečtu ani tv program :-) . Po baráku má rozvedenou drátovou síť kabelem cat5e, takže většina pc je připojená kabelem. Kromě turrisu má k dispozici ještě mikrotik rb2011 a switche od 3com1 Gb/s. Připojuje se 7 pc.
Dík za pomoc
Nahoru Téma Veřejnost / Všeobecná diskuse / Nový poskytovatel internetu

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill