Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Veřejnost / Všeobecná diskuse / Test funkčnosti modulu odesílání dat + notifikace
- Od jabi Dne 2014-05-24 23:30 Hlasů 1
Dobrý den, rád bych měl možnost při různých zásazích do Turrisu otestovat, zda jsem omylem nějak nenarušil modul odesílání dat. Prostě možnost spustit nějaký selftest, který by buď prošel nebo řekl, že je to rozbité (ideálně s nějakou nápovědou, co nefunguje). Dobrá by byla i notifikace ze strany CZ.NIC (např. e-mailem), která by mě upozornila, že Turris neodesílá správně data. Šlo by něco takového udělat?

Důvod: Turris nechci nechat jen tak zahálet, tedy rád bych se na něm něco přiučil a využil jej v rámci možností. Softwarově by neměl jít rozbít (reset do továrního nastavení to jistí), takže ideální. Ale je možné, že se mi někdy povede nechtěně nějak narušit odesílání dat, což bych chtěl z pochopitelných důvodů zjistit co nejdříve, abych to mohl nějak pořešit. U jiných funkcí routeru zjistím, že mi nefungují, protože je používám (samozřejmě ne třeba u firewallu apod., kde bych si mohl třeba otevřít veškerý příchozí trafik a nevšimnout si toho, ale toho se nebojím). Ale u odesílání dat nevím, jak ihned ověřit, zda funguje (alespoň s velkou pravděpodobností). Dozvím se to až s nějakým zpožděním ve statistikách, pokud na ně aktivně později kouknu.
Nahoru Téma Veřejnost / Všeobecná diskuse / Test funkčnosti modulu odesílání dat + notifikace

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill