Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Výpadky/rušení Internetu
- Od kip Dne 2014-12-29 14:05
Zdravím,

poslední měsíc, možná dva, se mi při hraní World of Tanks stává, že se během hry přeruší spojení, a hra zatuhne. Po vypnutí a zapnutí, nejsem-li už zničený, můžu zase pokračovat. Nejdříve jsem měl za to, že herní servery jsou přetížené, ale program PingPlotter ukazoval velkou ztrátu paketů mezi routerem poskytovatele u nás doma a routerem následujícím. Zapojil jsem se přímo do routeru poskytovatele, ale výsledek byl stejný. Ale když jsem od sítě odpojil Turris, výpadky při hraní ustaly (tady už jsem PingPlotter nepouštěl).

Problém je i u VoIP telefonu - někdy se nechce zaregistrovat, i když konfiguraci natáhne. Ale v tomto případě jsem to nezkoušel s odpojeným Turrisem.

Jak by se dala zjistit příčina výpadků, když se objevujou nahodile? O minulém víkendu nebyl v sobotu žádný problém, ale v neděli už se to sekalo.

Díky za pomoc.
- Od kip Dne 2015-01-03 14:56 Upraveno 2015-01-03 15:00
Jednu sobotu, kdy výpadky nebyly, byl provoz na UDP 150 MB, zatímco následující neděli, kdy se hrát nedalo, už 1,73 GB. Nárůst provozu na UDP začal asi v půlce listopadu, což je vidět na grafu http://www.imghosting.cz/images/27protokol_rok.png. Podrobněji to je vidět na http://www.imghosting.cz/images/34protokol_mesic.png.

Vypadá to, že to je podobný problém jako v https://www.turris.cz/forum/topic_show.pl?tid=596, tedy asi Majordomo, ale to jsem se dočetl teprve včera, a zatím jsem problémy při hraní nezaznamenal, takže jsem to nezkusil.
- Od kip Dne 2015-01-04 10:31 Upraveno 2015-01-04 10:34
Dneska dopoledne jsem zjistil několik tisíc připojení Turrise protokolem UDP na port 53 (http://pastebin.com/JdcVfiUV, expiruje za měsíc; 3289 připojení Turrise na port 53, 72 připojení všeho druhu na zbytek počítačů v síti), tak jsem vypnul resolvování v Majordomovi. Jelikož jsem si ale už chtěl začít hrát, a neměl jsem trpělivost čekat, až Majordomo doběhne, zabil jsem procesy "/bin/sh -c majordomo_cache.lua precache". A během chvíle bylo z několika tisíc připojení na port 53 jen pár. Za dvacet minut, než jsem sesmolil tenhle příspěvek, lítá průměr kolem 10.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Výpadky/rušení Internetu

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill