Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / WD My Cloud - kolísá rychlost přes Wi-Fi
- Od david.indra Dne 2015-02-23 21:14
Zdravím,
mám takový problém. Koupil jsem si zařízení WD My Cloud, připojil kabelem k Turrisu, nastavil.. Všechno funguje dobře až na jednu věc a to, že při připojení k MyCloudu přes Sambu přes WiFi kolísá rychlost - někdy jsem schopný dosáhnout rychlosti 5 MB/s, jindy jen 2 MB/s, někdy rychlost klesne ještě níže. Pomocí linuxové utility IPerf jsem testoval rychlosti mezi možnými problémovými body. Rychlost mezi přes LAN spojeným MyCloudem a Turrisem vypadá správně (několik set Mb/s), problémově se jeví rychlost mezi PC a Turrisem (nejvíce jsem dosáhl 50 Mb/s (což odpovídá nějakým 5,5 MB/s, kterých jsem v extrému přes Sambu dosáhl), nejméně cca. 12 Mb/s (to také odpovídá)). Z toho vyvozuji, že problém bude někde v nastavení WiFi. V nastavení WiFi mám: WMM mód zapnutý, kanál 9 (který není rušený okolními WiFi), vysílací výkon 18dBm, zabezpečení WPA2/PSK (vynutit CCMP), HT mód 40MHz (zapnuto "vynutit HT mód"), pásmo 2.4GHz (802.11g+n). Pokoušel jsem se i přes SSH pomocí příkazu "iw" nastavit MCS na 7 - vždy to na chvíli zafungovalo, po chvíli rychlost zase spadla. Napadlo mě, zda by se nedal navýšit počet "spatial streams" zvýšením MCS na např. 11 (viz mcsindex.com), ale při tomto pokusu příkaz "iw" skončí chybou. Nenapadá vás, čím by tyto problémy s rychlostí mohly být?
Jen podotknu, že vzdálenost routeru od testovaného PC je cca. 3 metry bez překážek.
Za brzké rady předem díky!
D.
- Od david.indra Dne 2015-02-23 23:14 Upraveno 2015-02-24 16:34
Tak částečně vyřešeno - na jednom z našich počítačů se dalo nastavit (přes název WiFi -> Stav -> Konfigurovat -> Upřesnit) 40MHz pásmo a některé další věci. Poté se na daném PC rychlost komunikace s MyCloudem zvýšila na stabilních 5+ MB/s. U ostatních Windows PC problém přetrvává (v nastavení WiFi nejsou možnosti, které na tom, kde to funguje, jsou) - nevíte, co s tím?

Díky,
D.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / WD My Cloud - kolísá rychlost přes Wi-Fi

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill