Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Samovolné odpojování zařízení na WIFI (uzamčeno)
1 2 3 Předchozí Následující  
Nadřazený - Od quick Dne 2015-02-23 18:33
Velice dobrá zpráva!
Začínám testovat.
- Od MilanMr Dne 2015-04-24 08:31 Upraveno 2015-04-24 08:34
Myšenka: Zkoušeli jste nastavit MTU 1480? Zjistil jsem po častém střídání routerů, že například:
Samsung Galaxy S2 u Netgearu se odpojoval při MTU 1500, nastavil 1480 a běželo. (MTU lze nastavit na zařízení či routeru)
Ve výsledku: někdy pomůžou ovladače, někdy nastavení MTU, někdy změnit z 802.11b na 802.11g.
- - Od jiri.pavlicek Dne 2015-11-18 11:14 Upraveno 2015-11-18 12:05
Jsem novým uživatelem Turrisu, několik dní bez problému a poprvé včera večer se všechna zařízení odpojila a znovu se podařilo připojit až po novém uložení konfigurace wifi (beze změny). Několik hodin to vydrželo a zase. Teď už se přes hodinu nedá nijak wifi zprovoznit - výsledek stále stejný - neúspěšná autentizace. V logu Turrisu je to zalogováno jako "deauthenticated due to local deauth request".

Už jsem pár věcí vyzkoušel - vypínat/zapínat WMM, vypnout multi-SSID, celkový restart. Zatím bez výsledku.

Zatím vidím Turris jako downgrade z Mikrotiku, uvidím co dál.
------------------------------------------------
EDIT:
Mám následující reprodukovatelný postup:
1) vypnu šifrování wifi -> klienti se připojí a fungují
2) zapnu WPA-PSK -> klienti se připojí a fungují
3) přepnu z WPA-PSK na WPA2-PSK -> klienti se NEPŘIPOJÍ (v logu "deauthenticated due to local deauth request")
4) vypnu šifrování wifi -> klienti se připojí a fungují
5) zapnu WPA2-PSK -> klienti se připojí a fungují
Zkoušeno opakovaně. Podle mě to tedy vypadá, že po přepnutí způsobu šifrování zůstane v ovladači něco neinicializovaného a šifrování nfunguje. A občasné spadnutí spadnutí do tohoto stavu mohlo způsobit to, že jsme měl zapnutý "mixem mód" WPA/WPA2.
Uvidím v následujících hodinách a dnech jestli je hypotéza správná. Dám vědět!
Nadřazený - - Od jiri.pavlicek Dne 2016-01-06 15:12
Od mého minulého příspěvku jela wifina ok. Až dnes se opět stalo, že to začalo všechna zařízení odmít kvůli chybě autentizace. Bohužel se to stalo zrovna při laborování s Raspberry a skoro hodinu jsem hledal problém v Raspberry a nakonec jsem si natáhl kabel. Za další asi půlhodinu mi syn přišel říci, že mu nejede wifina. Cca před 24 hodinami jsem vytvářel novou wifinu pro návštěvu. Asi dnešní výpadek 24 hodin po včerejší rekonfiguraci byl způsoben tím. Tenhle bug Turrisu by to chtělo vyřešit. Mám už trauma ze změny konfigurace wifi :( V tomto byl můj předchozí Mikrotik přímo excelentní, tam se dalo konfigurovat skoro cokoliv jen naprosto minimálními výpadky sítě.
Nadřazený - Od jiri.pavlicek Dne 2016-02-24 10:23
Tak dlouho klid a najednou se odpojila všechna wifi zařízení a nemohou se znovu připojit. Tentokrát je zajímavé, že jsem v adminu minimálně měsíc nic neměl a k výpadku wifi došlo zcela samovolně. V minulých případech to bylo cca do 24hodin po nějaké změně konfigurace. Také se vypnula wifi pro hosty(!) Přemýšlím o downgradu ke spolehlivějšímu Mikrotiku :( Spolehlivost wifi v Turrisu už klesla pod router Belkin. Ve wifi tam musí být nějaký náhodně nastávající bug. Už nevím jaké šifrování bych měl zkusit, tak jsem downgradoval na WPA PSK (CCMP) :(
- Od Jardat Dne 2015-12-02 14:05
Zkusil bych vnutit CCMP-AES. Měl jsem s tím občas problémy u některých zařízení. pokud jsem jim řekl co chci, tak to bylo OK
Síť - Wifi - Nastavení - Přehled bezdrátových sítí -Upravit
V "Konfigurace rozhraní" - "Konfigurace bezdrátové sítě" je položka " Šifra" - v té jde nastavit "Vynutit CCMP-AES"
- - Od homberg Dne 2016-03-09 16:49
Od prosince 2015 mam Turris a dosud slapal bez problemu. Asi pred tydnem me hlasi zena, ze se nemuze telefonem pripojit na wifi (do te doby bez problemu). Zjistil jsem, ze ani jeji ctecka Kindle se nepripoji. Pritom muj telefon, NTB, TV Box i muj Kindle se nadale pripojuji bez problemu. Telefon Samsung Galaxy A3 hlasi, ze AP se nepouziva...!, Kindle ze se nemuze pripojit. Zkusil jsem vsemozne postupy popsane zde i jinde. Bez uspechu. Pak jsem tedy zkusil vytvorit druhou wifi sit se stejnymi parametry jako ta prvni a svete div se, telefon i ctecka jedou na druhe siti ok. Tak nevim kde je problem. Tipuji, ze nastal nejakou aktualizaci softwaru Turrisu (v posledni dobe probehly asi 2).
Nadřazený - - Od jiri.pavlicek Dne 2016-03-22 06:26
Právě dnes opět nastal tento bug. Někdy to vydrží několik týdnů  a někdy jen několik dnů. Prostě Turris najednou začne všechna zařízení z wifi "vykopávat" - neúspěšná autorizace. Zároveň se mi vypne jedna ze dvou wifi sítí a pomocí tlačítka "Enable" nejde zpět zapnout. Jediným řešením je té vypnuté wifi síti vypnout šifrování, uložit a opět zapnout šifrování. To pomůže. Bohužel je to loterie Turris - zatím asi 4 nebo 5 výpadků od listopadu. Laciný router za 500,- má spolehlivější wifi než Turris. Bohužel. Jinak je Turris super věc, ale na použití jako domácí wifi AP je značně nespolehlivý. Je tam stále nějaká neodhalená a neopravená chyba. Někdo mi před časem radil si vynutit jeden konkrétní druh šifrování, bohužel to nepomáhá.
Nadřazený - - Od Ondřej Caletka (>>>) Dne 2016-03-22 09:55 Hlasů 1

> Je tam stále nějaká neodhalená a neopravená chyba.


To je nějaké divné. Už mám Turris dva roky a několik dnů a doteď se mi podobný problém nestal ani jednou. Takové chyby se pak velmi těžko opravují.
Nadřazený - Od jiri.pavlicek Dne 2016-03-29 14:02
Opět to nastalo. Všechno funguje a najednou Turris začne odmítávat autorizaci všech připojených wifi zařízení z obou wifi sítí - odpojí je. Zajímavé je, že na stránce Luci Network/Wifi se jeví síť "host" jako vypnutá a zobrazuje tlačítko "Enable" pro její zapnutí, když se do záložky s touto wifi sítí, tam se tváří jako zapnutá a nabízí vypnutí?! Mám screenshoty.

Postup nahození wifi:
- té síti, která se tváří jako vypnutá vypnout šifrování a uložit
- po tomto kroku už se zase zařízení začnou na wifi připojovat
- pak zase zapnout šifrování a uložit (používám force CCMP jak tu někdo doporučoval)
(Jsem přesvědčen, že se šifrování vypnulo té druhé síti, než které jsem ho vypnul - ale toto ještě musím při příštím výpadku wifi Turrisu ověřit.)
Ach jo :( Asi zkusím vypnout druhou wifi a udělat ho laciným wifi routerem - jestli problém ustane.
Kldně se ptejte na moji konfigfuraci, rád zodpovím co budu vědět. Nebo si napište jaké logy Turrisu chcetem pošlu. Rád bych se této blbé chyby už konečně zbavil!
Nadřazený - - Od jiri.pavlicek Dne 2016-03-31 09:23 Upraveno 2016-03-31 09:26
Opět to nastalo. Přesně stejný scénář jako včera. Odpojí se wifi zařízení z důvodu chyby autentizace. Když se podívám na stránku Network / Wifi, zobrazuje se mi druhá wifi síť jako "Wireless is disabled or no associated" (mám screenshot). Když rozkliknu detail sítě, píše to "Wireless network is enabled" (mám screenshot). To znamená, tyto dvě stránky administrace neukazují konzistentní informace. Když té vypnuté/nevypnuté síti vypnu šifrování a uložím ji "Save & Apply", wifi naskočí a i do té druhé se normálně zařízení připojí. Zbývá už jenom zase zapnout šifrování a jedeme dál - do příštího výpadku?!
Chcete-te li nějaké logy, dejte vědět co chcete poslat. Činí to Turris nepoužitelný.

- používám dvě wifi sítě
- ve wifi síti není žádný opakovač
- žádné anomálie v drátové síti nedetekuji, jen to vykopne všechny wifi zařízení

Smutné je, že je to zatím nejdražší router, který jsem kdy měl, ale takovéto problémy jsem neměl ani s těmi nejlevnějšími. je pravda, že ty nejlevnější neumí dělat více wifi sítí.
Nadřazený - Od uzivatel1 (>>) Dne 2016-03-31 18:05
Klikáte to v Luci, nebo v konfiguráku? Doporučuji druhou variantu.

smazat obsah souboru etc/config/wireless

restart

detekovat připojené wifi karty wifi detect

editovat konfiguraci souboru wireless nano /etc/config/wireless

restart
Nadřazený - - Od jiri.pavlicek Dne 2016-04-05 07:09 Upraveno 2016-04-05 07:15
Opět to samé. Z bezradnosti jsem vyndal z routeru nepoužívaný USB TV tunner a udělal jsem hard reset.
Nadřazený - - Od jiri.pavlicek Dne 2016-04-12 05:13 Upraveno 2016-04-12 05:38
Opět to samé. Dá se Turris nějak reklamovat? Asi downgraduji na spolehlivý Mikrotik nebo nějakou "čínu". Protože se problém projevuje tak, že to vždy vykopává všechna do té doby připojená wifi zařízení od obou sítí, napadlo mě už také jestli někdo neútočí wifi rušičkou odesílající pokyny k odpojení. Ale tím to asi nebude, protože jednak pokyny k odpojení jsou zalogovány v logu Turrisu a také to vypnutím šifrování vypnuté/zapnuté wifi sítě ustane. A možná by nové uložení konfigurace wifi změnilo automaticky volený wifi kanál. Jako další opatření vypínám ssh honeypot a zkouším dál.
Nadřazený - - Od Milan_S Dne 2016-04-12 08:26 Upraveno 2016-04-12 14:44
Také se mi za půl roku asi 4x stalo to, že se mi odpojila wifi (jedna ze dvou sítí), stačilo wifi vypnout a zapnout a opět nějaký měsíc běžely.
Nyní jsem si nastavil noční vypínání a ranní automatické spouštění (pomocí cronu) a nechci to zakřiknout, ale vypadá to, že za ten necelý den provozu se nestihnou nějak zablokovat. (nedělal jsem to ale za tím účelem, že bych chtěl wifi restartovat, spíše jsem chtěl mít v noci méně radiového smogu :smile: )
Jinak ale ty výpadky ,které jsem měl já dříve, mohly také souviset s nějakými aktualizacemi, protože se děly vždy po nějaké aktualizaci.
Poslední problémy byly někdy začátkem února - a to vypadávalo i DNS
Nadřazený - - Od jiri.pavlicek Dne 2016-04-12 09:00
To používání dvou wifi sítí patrně nějak s výskytem chyby souvisí.
Nadřazený - - Od jiri.pavlicek Dne 2016-06-09 11:36
Tak dnes po delší době dnes opět. Dnes ovšem při vypínání šifrování nešlo nastavení uložit a vypsalo chybu - zhavarovalo web rozhraní. Musel jsem wifinu zakázat (tu co je na stránce přehledu zakázaná a na stránce jejího detailu povolená = klasika). Pak už zase fungoval klasický postup nahození. Je rozhodnuto, budu z Turrisu upgradovat na levný čínský wifi router, který byl v tomto spolehlivější. No a díky předřazenému Turrisu bude i bezpečnější.
Nadřazený - - Od jiri.pavlicek Dne 2016-06-14 10:15 Upraveno 2016-06-14 10:20
Tak opět wifi na Turrisu vykopává všechna zařízení. Zlatý čínský router za 500,- Kč. Ale mám nové poznatky od minula další upřesnění. Když tu wifi síť, která je označena jako "disabled or no associated" vypnu, ta druhá síť hned začne fungovat a není potřeba nic dále dělat. Minule ale vypnutí vypnuté sítě spadlo na chybě webového rozhraní Turrisu (mám screenshot té chyby, ale mám zkušenost, že to stejně nikoho z CZ.NIC nezajímá).
P.S. Bude mít tuhle "feature" i Omnia? ;)
Nadřazený - - Od Pepe (>) Dne 2016-06-14 17:47 Hlasů 1
Zkusil bych jim to napsat znovu napsat na tech.support@turris.cz
Tento problém by se měl rozhodně řešit
Nadřazený - - Od jiri.pavlicek Dne 2016-06-26 11:29
Opět výpadek. Ok, zkusím to znovu, ale někdejší odpověď byla, že taky už dlouho Turris používá s ještě se mu to nestalo.
Nadřazený - Od jiri.pavlicek Dne 2016-08-05 08:14
Tak jsem právě zjistil, že po včerejším několikahodinovém výpadku nenaskočila jedna ze dvou wifi sítí v Turrisu. P.S. Čína hadr...
- - Od MilanMr Dne 2016-04-12 11:23 Upraveno 2016-05-28 05:38
Aktualizace na Turris 3.0 vyřešil problém:
Vypadává minimálně již měsíc WiFi na noteboocích, všude je WiFi card Intel AC 7260. Notebooky ProBook 450 G1 a ProBook 4540s. Všude stejný problém. První jsem to řešil s Intelem, ale u těchto notebooků nemají hlášené problémy s driverem kolem vypadávání, jako by router vypl WiFi. Prostě když WiFi vypadne, notebooku trvá až 1 minutu než najde zařízení Turris, ostatní bezdrátové sítě vidí.
Nadřazený - - Od jiri.pavlicek Dne 2016-06-09 11:38
Mě to z wifi sítě vykoupne úplně všechna zařízení, nejen nějaká s konkrétním chipsetem (tablety, telefony, notebooky, ... různých výrobců).
Nadřazený - - Od MilanMr Dne 2016-06-09 12:05 Upraveno 2016-06-09 12:08
Mě také u všech zařízení s WiFi, minulý týden jsem provel test i s čipy Atheros, stejný problém. (Aktualizace od Turrisu přidala další problém, vypadává IPTV.). Nevykopne mi to v jednom okamžiku všechna zařízení což je zvláštní pro mne.
Nadřazený - - Od jiri.pavlicek Dne 2016-06-09 12:24
Streamování TV jsem před několika měsíci zrušil jako pokus o řešení problému. A celkově jsem odinstaloval a vypnul všechno, co není nezbytně nutné. Bohužel to nepomohlo. Domnívám se, že to možná nastavává pouze u konfigurací se dvěma wifi sítěmi na jednom adaptéru. Je to u vás také tak? Vypadá to, že to ale nikoho nezajímá, před časem mi někdo z CZ.NIC něco ve smyslu "že to je zajímavé a že Turris používá už dlouho a ještě mu to neudělalo". Občas se tu ale někdo objeví, kdo si na podobnou věc stěžuje. Ale asi je to pod rozlišovací schopností. Na moje intervence jestli chtějí z routeru v okamžiku chyby zjistit nějaké informace nebo logy, nikdo nereagoval. Docela by mě zajímalo, jeslti tuhle "fíčuru" bude mít i ten komerční router Turris Omia ;)
Ještě máme jeden problém s připojováním nových mobilů s Androidem, konkrétně 1x Nexus 5X a 2x vodafone smart speed 6. Prostě se telefon občas nedokáže spojit s wifi a musí v telefonu vypnout/zapnout. Zpočátku to vypadalo, že problém vyřešilo vypnutí podpory IPv6 na Turrisu, ale nepotvrdilo se to. Problém přetrvává. Tohle je druhý důvod proč hodlám zkusit vytvořit druhou wifi síť druhým routerem. Howgh, dopsal jsem!
Nadřazený - - Od MilanMr Dne 2016-06-09 14:24
Není to problém konfigurace se dvěma wifi sítěmi, problém bude jinde. Popsaný problém se shoduje s mým problémem. Když WiFi na přístroji ( např.: notebook) vypadne, tak se v drtivé většině znovu nepřipojí, i když má nastavené automatické připojení, takže se musí zcela WiFi na notebooku vypnout a zase zapnout. Problém je také ten, že trvá až minutu po výpadku připojení na notebooku než dokáže notebook najít síť z routeru Turris, ostátní sítě vidí. Koukal jsem, že byli nějaké nové aktualizace, takže znovu testování.
Nadřazený - - Od Milan_S Dne 2016-06-20 07:14 Hlasů 1
Myslím že se tu v jednom vláknu míchají dva různé problémy - jeden je odpojování zařízení a jeden je úplná nefunkčnost WIFI - tedy její vypnutí na straně routeru.
Podle mne má to úplné vypnutí WIFI nějakou spojitost se dvěma sítěmi, protože se v podstatě zablokuje jen jedna z nich, ale vzhledem k tomu, že jsou na jednom adaptéru, tak potom nevysílá ani jedna.
Neděje se to moc často - zhruba jednou za měsíc a tak se to blbě odchytává. Už jsem si myslel, že po aktualizaci na verzi 3.0 problém přestal, ale bohužel ne.
Pokud by bylo potřeba v logu něco hledat a poslat na podporu, tak jsem ochoten pomoci s řešením - sám ale nevím co.
Nadřazený - - Od Pepe (>) Dne 2016-07-05 16:38
Přesně tak. A navíc témat tu je víc.
Mam USB wifi od TP-Linku ( chip: Atheros AR9170 ) a dnes se mi to odpojovalo a zdá se mi to divné.
Viz log. http://pastebin.com/jnVrtzRa A ještě jsem v logu objevil tohle: 2016-07-05T17:30:00+02:00 err kernel[]: [82153.201224] ieee80211 phy0: invalid plcp cck rate (0), což se mi objevuje v logu dost často a nevím, zda to s tím souvisí.
Nadřazený - - Od Milan_S Dne 2016-07-05 17:11
Tak u mne se po nečekaném restartu (syn chtěl opravit wifi, tak vytáhl zásuvku routeru ze zdi a znovu zapojením jej chtěl restartovat - docílil ale úplné nefunkčnosti zařízení) jsem byl nucen resetovat router do továrního nastavení, několikrát jsem si chtěl ušetřit čas a obnovil jsem nastavení ze zálohy, ale nakonec se to vždy v něčem po.... , tak nakonec jsem obnovování dat vzdal a hezky jsem vše nastavil znovu až po aktualizacích a vypadá to že mám pokoj - nechal jsem na routeru jen jednu WIFI síť na interní kartě a zatím to týden běží. Jen jsem si všiml, že noční vypínání nějak nefunguje - na chvíli se radio vypne, ale během pár vteřin jej něco opět spustí - vzhledem k jinak dalším pozitivům jsem to ale nějak zatím neřešil - uvidíme jak se to bude chovat přes prázdniny. Pokud do podzimu síť nevypadne, tak budu přisuzovat ty předchozí problémy původním rozdělení sítí. (je ale možné, že jsem použil i jiný kanál a že v některých pásmech může být i větší rušení ... raději tedy ještě závěry moc nedělám)

p.s. ty chybové hlášky v logu ale nemám
Nadřazený - - Od jiri.pavlicek Dne 2016-07-11 07:34
Po určité odmlce opět  Turris vypnul jednu ze dvou wifi sítí. Řešením je 2x vypnout vypnutou wifi a pak ji zapnout. Bude mít tuto "feature" i Omnia? U produktu zadarmo se to snese, ale u placeného...
Nadřazený - Od NONES (>>>) Dne 2016-07-12 17:31 Hlasů 3
Vy jste ale vtipálek! :-) Možná, že právě proto se distribuce Omnií tak dlouho zdržela oproti původnímu předpokladu. Možná se tam tato "feature" nedařila dostat! :-)
- Od mates Dne 2016-04-12 18:34
Můj turris do teď fungoval zcela správně a nikdy jsem s ním neměl sebemenší problém. Teď však začal zlobit. Žádným zařízením se nepřipojím do sítě - zkoušeno z několika notebooků a telefonů. Zkoušel jsem SW a HW reset a vytvořit novou síť, ale nic nepomohlo. Jsme teď připojený na kabelu, což funguje, ale dost mě to štve. Nějaký nápad?

Díky moc ;-)
- Od sin Dne 2016-05-11 20:22
Lidičky, co vám to poslední dobou blbe (stejně jako mě) a klienti se buď nepřipojí nebo připojí a po čase odpojí, mám pár tipů, co vyzkoušet.
U sebe mám 2 wifi sítě na 2,4Ghz. Dříve docházelo tak 1x za měsíc, že se druhá síť samovolně deaktivovala. Stačilo ji vypnout a zapnout a zase jela. Posledních cca. 2 měsíce se ale stala natolik nepoužitelnou (i přes všemožné přenastavování), že jsem byl rozhodnut celou ji vypnout a použít mikrotika.
Poslední pokus jsem udělal to, že jsem switchnul na 5GHz. Telefony ihned naskočily a zdálo se být po problému. Běžel jsem takto týden a fungovalo stejně dobře jako dříve. Ale po týdnu se začal problém opět projevovat.
Díval jsem se dovnitř routeru, jestli není problém tam, ale nic vidět není.

Včera mě ještě napadlo vyměnit jednu anténu za jinou. Mám tady jednu pro 2,4Ghz a vyměnil ji za prostřední. A už druhý den šlape jako hodinky.

Zkuste schválně u sebe taky přeladit na 5GHz anebo zkusit jinou anténu. Ikdyž osobně se mi to zná jako silně nepravděpodobné, že by se porouchala anténa :-) Uvidíme časem.
- - Od Jan Čermák (>>) Dne 2016-07-13 09:31 Hlasů 1
Snažíme se chybu ulovit a nějak ladit, ale zatím se nám nedaří dojít do stavu, který tu někteří popisují. Mohl bych prosím vás, kteří máte problémy s vypadáváním WiFi, požádat o následující informace?

- zda máte Turris 1.0 nebo 1.1
- jak často k vypadávání dochází
- jaké WiFi karty máte v routeru a v jakém PCIe slotu
- jaká zařízení máte jako WiFi klienty a zda je rozdíl v jejich (ne)funkčnosti
- obsah konfiguračního soubor /etc/config/wireless (nezapomeňte vycenzurovat hesla!) - vložte jako "neformátovaný text" pod příspěvkem
Nadřazený - - Od sin Dne 2016-07-14 22:07
Já to vnímám jako dva problémy. Jeden je o tom, že v případě dvou nakonfigurovaných WIFI se ta druhá po nějaké době "vypne" i když v administraci vypadá, že běží. Druhý problém je, že se náhodně po nějaké době klienti odpojí, jakoby ztratili signál a po nějaké době se pokouší připojit. Odpojování bylo mnohem menší, když bylo zapojeno 5GHz, ale stejně nakonec blblo taky.
- Verze 1.1
- někdy od prosince loňského roku se mi stával první problém (doba po restartu byla něco mezi 14-30 dní), ale postupně to přerostlo k problém č. 2. (nakonec to bylo odpojování po 10-15 minutách). (Aktuálně stav nevím. Vrátil jsem se k původnímu AP, ale teď jsem to zase zkusil, abych pomohl problém vyřešit.)
- karty mám pouze ty původní
- na wifi jsou nejčastěji 2 telefony android, 1 blackberry, tablet android a NTB (občas). Telefony a tablet se odpojoval pravidelně. NTB jak kdy.

konfig přikládám. Poreferuji časem, jak to vypadá (od verze 3.0 jsem nezkoušel)
config wifi-device 'radio0'
        option type 'mac80211'
        option path 'ffe09000.pcie/pci0001:02/0001:02:00.0/0001:03:00.0'
        option htmode 'HT20'
        option country 'CZ'
        option channel '7'
        option txpower '18'
        option hwmode '11g'

config wifi-iface
        option device 'radio0'
        option mode 'ap'
        option network 'languest'
        option ssid 'INTERNET'
        option key 'xxxxx yy zzzzzzzzz'
        option encryption 'psk2+ccmp'

config wifi-iface
        option device 'radio0'
        option mode 'ap'
        option ssid 'xNET'
        option network 'lan'
        option hidden '1'
        option encryption 'psk2+ccmp'
        option key 'aaa bb ccccc ddddddd, eeee ffff gggggg!'
Nadřazený - - Od sin Dne 2016-07-18 12:58
UPDATE. Problém se samovolným vypnutím druhé WIFI zatím nenastalo. Odpojování klienta ale opět začalo. Viz výpis jednoho klienta (mobil ležící na stole):
2016-07-18T05:45:59+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T05:55:58+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T06:05:58+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T06:15:58+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T06:25:58+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T06:35:58+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T06:45:58+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T06:55:58+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T07:05:58+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T07:15:58+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T07:25:58+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T07:35:58+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T07:45:58+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T07:56:00+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T08:05:58+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T08:15:59+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T08:25:58+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T08:35:58+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T08:45:58+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T08:54:41+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c IEEE 802.11: disassociated due to inactivity
2016-07-18T08:54:42+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c IEEE 802.11: deauthenticated due to inactivity (timer DEAUTH/REMOVE)
2016-07-18T10:07:15+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c IEEE 802.11: authenticated
2016-07-18T10:07:15+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c IEEE 802.11: associated (aid 1)
2016-07-18T10:07:24+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c IEEE 802.11: deauthenticated due to local deauth request
2016-07-18T10:07:27+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c IEEE 802.11: authenticated
2016-07-18T10:07:27+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c IEEE 802.11: associated (aid 1)
2016-07-18T10:07:27+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c RADIUS: starting accounting session EDC1E6FDA2E03A3B
2016-07-18T10:07:27+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: pairwise key handshake completed (RSN)
2016-07-18T10:15:58+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T10:25:58+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T10:35:59+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T10:45:58+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T10:55:58+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T11:05:58+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T11:15:59+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T11:25:58+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T11:35:58+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T11:45:58+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T11:56:07+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c IEEE 802.11: deauthenticated due to local deauth request
2016-07-18T12:07:04+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c IEEE 802.11: authenticated
2016-07-18T12:07:04+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c IEEE 802.11: associated (aid 1)
2016-07-18T12:07:04+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c RADIUS: starting accounting session 25636C9F064F3350
2016-07-18T12:07:04+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: pairwise key handshake completed (RSN)
2016-07-18T12:15:58+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T12:25:58+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T12:35:59+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T12:45:59+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T12:55:58+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T13:03:16+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c IEEE 802.11: disassociated due to inactivity
2016-07-18T13:03:17+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c IEEE 802.11: deauthenticated due to inactivity (timer DEAUTH/REMOVE)
2016-07-18T13:19:13+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c IEEE 802.11: authenticated
2016-07-18T13:19:13+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c IEEE 802.11: associated (aid 1)
2016-07-18T13:19:13+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c RADIUS: starting accounting session 8838E019E8894467
2016-07-18T13:19:13+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: pairwise key handshake completed (RSN)
2016-07-18T13:25:59+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: group key handshake completed (RSN)
2016-07-18T13:36:07+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c IEEE 802.11: deauthenticated due to local deauth request
2016-07-18T13:51:11+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c IEEE 802.11: authenticated
2016-07-18T13:51:11+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c IEEE 802.11: associated (aid 1)
2016-07-18T13:51:11+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c RADIUS: starting accounting session 7B3EB4C2295406E0
2016-07-18T13:51:11+02:00 info hostapd[]: wlan0-1: STA 40:b0:fa:c6:ec:9c WPA: pairwise key handshake completed (RSN)
Nadřazený - - Od Pepe (>) Dne 2016-07-19 08:43
Mam přesně to samé. Později (dnes k večeru dodám svojí konfiguraci)
Nadřazený - - Od Pepe (>) Dne 2016-07-21 19:09 Upraveno 2016-11-15 10:44
Turris 1.1
WiFi 2.4 GHz: TP-Link TL-WN821N (před aktualizací na Turris OS 3.0/3.1 to běželo v pohodě)
Wifi padá neskutečně na telefonu Xiaomi Redmi 1S na menší zátěž brouzdání po netu OK, stahování něčeho většího ať už videa nebo něco z google play rychlost padne na +- 0.01KB v logu se objeví deauthenticated due to inactivity (timer DEAUTH/REMOVE), vždy je potřeba se odpojit a znova připojit (vypnout, zapnout wifi) jde to chvíli a zase nic. Nepoužitelné. Použitelné to je na Pine A64, ale taky to padá, ale né tak často. Problém je jen na 2.4 GHz.

// Pomohlo: jak psal jakubskrz: nohwcrypt=1, noht=1
Nadřazený - Od jakubskrz Dne 2016-07-22 08:32
Hm, nemůže ten dongle mít stejný problém jako TL-WN722N? Ten mám v routeru já a bez zmíněné úpravy byla wifi naprosto nepoužitelná.

Mimochodem, 40 MHz kanál pro 802.11g nemá smysl, ten standard to nepodporuje ;)
Nadřazený - Od redpola Dne 2016-09-14 20:32
I think this is a bug in OpenWRT. I have the same problem with different hardware.
Model  TP-Link TL-WDR4300 v1
Firmware Version  OpenWrt Barrier Breaker 14.07 / LuCI Trunk (0.12+svn-r10530)
Kernel Version  3.10.49
- Od david.t Dne 2016-10-17 08:45
Zdravím, nevím jestli se jedná o stejný problém, ale v souvislosti s WIFI se potýkám se dvěma komplikacemi.
Zaprvé, od okamžiku instalace Turris Omnia místo původního Mikrotiku mi přestaly tisknout zařízení připojené přes WIFI na tiskárně Minolta Magicolor 1690mf připojené v LAN.
Zadruhé, nedaří se mi na AP připojit karty Toshiba FlashAir. Chová se to tak, že se karta objeví v seznamu bezdrátových klientů, v logu vidím několikrát po sobě obdržený DHCPREQUEST následovaný odeslaným DHCPOFFER, ale po tuším 5 pokusech to karta vzdá a odpojí se i z rádia. Když na ní nastavím IP adresu ručně, tak se připojí na AP a zůstane tam připojená, ale není dostupná, neodpovídá ani na ping a není v ARP tabulce. Jako by vůbec neslyšela provoz odeslaný z AP.

Podrobnější informace mohu zajistit, pokud mi někdo řekne jaké.
- Od linker Dne 2016-11-13 12:07
Pri vypadku wifi rozhrania som nasiel v dmesg nasledujucu, stale sa opakujucu hlasku:
[1453254.758833] ath: phy0: DMA failed to stop in 10 ms AR_CR=0xffffffff AR_DIAG_SW=0xffffffff DMADBG_7=0xffffffff
[1453254.943912] ath: phy0: Chip reset failed
[1453254.948013] ath: phy0: Unable to reset channel, reset status -22
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Samovolné odpojování zařízení na WIFI (uzamčeno)
1 2 3 Předchozí Následující  

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill