Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Turris Omnia - uvolněné konektory na anténu
- - Od msuchy Dne 2016-10-02 10:14
Musím si postěžovat na kvalitu konektoru na wifi anténu. Ten krajní (co má na druhé straně tu malou destičku) se v mém případě dost protáčí. Kdybych si toho při přidělávání antény nevšiml, tak bych ho klidně několikrát protočil a zřejmě pak urval ty drátky. Zkoušel jsem to utáhnout kleštěmi, ale  moc to nešlo. Za reklamaci mi to nestojí, ale hlásím to, ať si na to dáte bacha při další výrobě.
Nadřazený - - Od Jan Čermák (>>) Dne 2016-10-03 15:11
Děkujeme za nahlášení, na problém jsme už byli upozorněni několika uživateli a uvědomili jsme společnost, která routery kompletuje - u dalších kusů by to mělo být v pořádku.

Pro ty, kteří mají stejný problém: budete potřebovat křížový šroubovák a klíč M8 s kleštěmi, v nouzi se obejdete i bez toho klíče. Rozšroubujte router (po třech šroubech na stranách), vysuňte kryt horizontálním pohybem mezi horní a dolní částí a konektory dotáhněte - pokud nemáte kleště a klíč, je vhodné destičku zablokovat proti rotaci nějakým ideálně tlustým předmětem (mě se osvědčila několikrát přeložená vizitka :) ) a kleštěmi dotáhněte venkovní matku. Pouze si dejte pozor, abyste nezatlačili na diplexery (ty destičky, které jsou na druhé straně bočních zlatých konektorů), jsou poměrně křehké a mohou se zlomit. Možná pomůže tweet kolegy, který řešil totéž jako jeden z prvních - hlavně pro představu, jak to vypadá uvnitř:
https://twitter.com/Petr_Kulich/status/781444466813046784

Děkujeme za pochopení všem, kteří tento problém mají, za komplikace se omlouváme. Pokud by nebylo zbytí, je možné nám router zaslat nebo donést k opravě do kanceláří u náměstí Jiřího z Poděbrad.
Nadřazený - Od Jakub Bouček Dne 2016-10-18 10:14
Díky za errata mailem. Kdybych to nečetl, tak bych to asi urval. Vůbec bych si toho nevšiml, že se to protáčí.

To utažení nebylo vůbec snadné, i když jsem držel konektor vši silou protáčel se velkou silou. Nakonec jsem musel router 2x rozebrat abych destičku porádně přidržel a šroubek utáhl fest.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Turris Omnia - uvolněné konektory na anténu

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill