Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Chyba po posledním update
- - Od Pospa Dne 2014-06-07 20:18
Ahoj,
tak tohle me tedy dostalo.  Po poslednim update pribyl do konfigurace httpd soubor ssl-enable.conf a jelikoz jsem si uz predtim (stejne asi jako vetsina ostatnich) vytvoril ssl.conf, mlely se mi nastaveni a httpd se vubec nepustil. Bylo by mozne pro priste dat moznost podivat se na aktualizace prej jejich aplikaci? Takhle se da neco dobre "posrat" a treba si Turris i zablokovat.
Nadřazený - - Od Michal Vaner (>>) Dne 2014-06-09 08:59
Dobrý den

AFAIK to není po posledním update, ale už celkem déle.

Každopádně, prohlížet si aktualizace předem nijak teď možné není a nějak je pozdržet či routeru bránit je instalovat také ne. Zkusíme se zamyslet, jestli nějak viditelněji ukázat aktualizace, které testujeme, než je pošleme routerům ‒ ony ty testované k dispozici jsou také, jen prostě v strojově čitelném stavu.

Jak byste si to prohlížení vlastně představoval?
Nadřazený - - Od lzita (>) Dne 2014-06-09 09:29
Pokud tady napíšu nějakej úplnej nesmysl, tak to prosím smažte.
Nicméně mne napadá, že by se tyhle věci daly detekovat tím že by uživatel do upraveného nebo nového konfiguračního souboru vždy dopsal nějakou dohodnutou unikátní poznámku např.: # Turris_Owner_Update
Před vynucením update by byly prohlédnuty všechny konfigurační adreáře a pokud by se v něm vyskytl kofigurační soubor obsahujíci # Turris_Owner_Update příslušný update by se neprovedl automaticky, ale uživatel by byl informován že tam a tam hrozí konflikt.
Dále by se k změněným konfiguračním hodnotám přidávala verze
Např.:
$SERVER["socket"] == ":443" {
  ssl.engine = "enable"
  ssl.pemfile = "/etc/lighttpd-self-signed.pem"
}
# TurrisUPD-RRRR-MM-DD-HH-MM

aby bylo možno po ručně "odpáleném" updatu rychle vyhledat změny a usoudit, kde by mohl mít konflikt vážné následky a hned je napravit.
Nadřazený - - Od vlk Dne 2014-06-09 21:12
Duplikovat funkcionalitu verzovacího software je nesmysl. Stačí, pokud si každý, kdo si dělá vlastní úpravy, změny pohlídá vůči repositáři nebo lokálně diffem.
Nadřazený - Od Pospa Dne 2014-06-12 13:49
To problém neřeší. Můžu mít konfiguráky, které se v ofiko distribuci pro Turris vůbec nejsou a diff je tedy nemůže najít. Nicméně jejich obsah se pak vzájemně ruší.
Nadřazený - - Od Pospa Dne 2014-06-12 13:50
Bylo by fajn, kdyby přišla informace že bude update spolu s odkazem na jeho obsah. Dopředu bych se mohl podivat "co mě čeká" a nějak na to zareagovat.
Nadřazený - Od Michal Vaner (>>) Dne 2014-06-12 14:39
Neslibuji to úplně hned, ale myslím, že dokážu vyrobit něco jako seznam balíčků, který se bude instalovat. Klidně i s odkazy na ty jednotlivé balíčky. Ale pořád si neumím představit, jestli vám to k něčemu bude.
- Od JFila (>>) Dne 2014-06-19 14:47
Ještě k update, po updatu se asi přepíšou simlinky pro programy na ty z BusyBoxu. Měl jsem nainstalovaný wget ale po jisté době se záhadně začal chovat nějak hloupě (neznal některé parametry). Stačilo wget odinstalovat a opět nainstalovat. Setkal jste se někdo s uvedeným problémem?
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Chyba po posledním update

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill