Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Uživatelská vylepšení / Moznost dostat Turris do safe modu
- - Od limos.mojeid.cz Dne 2014-06-11 10:01
V soucasne dobe, kdyz pri editaci interfaces udelam chybu, mam vicemene jen dve moznosti. Budto si pripojit seriovou konzoli nebo prijit o vsechna data a hlavne, prochazet systemem factory defaults vcetne updatu.
Urcite by se hodila nejaka "feature", ktera by napr. pri podrzeni tlacitka v nejake kombinaci nebo po nejaky cas prepla router do . OpenWrt failsafe modu
Druha moznost je pokusit se v OpenWrt zajistit nejaky automaticky failsafe v pripade, ze se projevi chyba v interfaces takoveho puvodu, ze to kompletne odstrihne IP.

Jsem proste sikovny, uz si jdu asi pro sroubovak, nejak jsem rucne editoval interfaces a je to tam ;) A to uz se mi stalo podruhe, poprve jsem se spletl v nastaveni VLAN :)
Diky
Nadřazený - Od Ondřej Caletka (>>>) Dne 2014-06-12 19:32
Dokážu si představit, jak by něco takového mohlo fungovat. Recovery ROM by nastartovala síť a počkala pár sekund před flashováním. Pak by se v té době dalo připojit třeba telnetem a zrušit obnovu továrního nastavení. Vyžadovalo by to ale úpravu recovery image, který není možné z běžícího linuxu aktualizovat, takže by jej bylo potřeba updatovat ručně pomocí microSD karty.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Uživatelská vylepšení / Moznost dostat Turris do safe modu

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill