Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Graf teplot v Collectd
- - Od Kuba721 Dne 2014-06-11 15:06 Hlasů 2
Chtěl bych se zeptat, pokud lze a jak přidat do Collectd výstup z příkazu thermometer, abych měl v LuCI ve Statistikách v Grafech, graf s teplotami MB a CPU? Ideálně také uvedeny hodnoty s minimálními, průměrnými a maximálními teplotami. Děkuji za odpověď
Nadřazený - - Od Petr Ruzicka Dne 2014-06-12 19:57
Zdravim.

Collectd by nemel mit problem s pluginem "exec" (https://collectd.org/wiki/index.php/Plugin:Exec) pomoci ktereho by se ta data dala asi ziskat/zaznamenavat. Bohuzel v LuCI by se to muselo dopsat a to asi nebude uplne jednoduche vzhledem k velkym mnozstvim teplotnich cidel pouzivanych v "openwrt routerech".

Pokud nebudete trvat na zobrazovani grafu v LuCI ale na beznych "strankach", tak muzete pouzit tento navod:

http://linux.xvx.cz/2014/04/turris-openwrt-and-thermometers.html

S pozdravem

PetrR
Nadřazený - - Od Kuba721 Dne 2014-06-16 14:32
Chtěl bych se zeptat na návod, jak to zprovoznit, stačí jen ten .sh soubor uložit do nějaké složky v routeru, případně kam nejlépe a pak jen spustit přes SSH pomocí ./nazev.sh a je to vše? A po restartu routeru to bude fungovat nebo to budu muset spustit znovu a šel by na to případně napsat nějaký spouštěcí soubor? V linux příkazech se moc nevyznám, tak prosím o trpělivost a děkuji za odpověď.
Nadřazený - Od Petr Ruzicka Dne 2014-06-17 09:37 Hlasů 1
Zdravim.

Bohuzel ten navod co jsem sepsal neni vhodny pro zacatecniky bez znalosti scriptovani/linuxu/openwrt. Neni to uplne trivialni a clovek co to bude pouzivat by mel rozumnet co a jak to dela.
Proto bych Vam nedoporucuval se podle toho ridit, protoze byste si mohl router "poskodit".

S pozdravem

PetrR
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Graf teplot v Collectd

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill