Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Multiwan
- - Od milanroubal (>) Dne 2014-06-17 16:13
Zdravim, potreboval bych poradit s Multiwan.
Mam privatni sit 192.168.1.x, Turris ma verejnou IP adresu X.X.X.X na rozhrani WAN
Dale mam na Turrisu spustene openVPN s adresou 10.10.0.2 na interface tap0 na rozhrani WANCZ. Druhy konec teto VPN je nekde v CR a server tam ma verejnou adresu Y.Y.Y.Y. a dela NAT.
Dale mam v konfiguraci multiwan nastavene vsechny CZ rozsahy generovane z GEOIP, aby pakety na ne byly routovane pres WANCZ.
Default v konfiguraci multiwan je nastaveny na rozhrani WAN.

Vsechno funguje az na jeden detail. Kdyz spustim /etc/init.d/multiwan start , tak mi prida 2 default route, jednu pres GW od WAN a jednu pres GW od WANCZ. Jak prinutim multiwan, aby pouzil default route pouze pro WAN? Ted po nastartovani musim rucne zadat
ip route del default gw 10.10.0.1
Kdyz default GW smazu v nastaveni WANCZ, tak se multiwan vubec nenastartuje.

Load balancing mam vypnuty, take health check je vypnuty.

Diky za nakopnuti
Nadřazený - Od milanroubal (>) Dne 2014-06-18 10:16
Tak to vypada, ze defaultni routa je zastupny problem. Nastesti je Multiwan shell script a vypada to tak, ze pro pakety od openvpn se neuplatnuje zadne pravidlo a proto pada tento paket do defaultni routovaci tabulky. Takze pridani specifickeho pravidla do Multiwan pro pakety z 10.10.0.2 na rozhrani WAN tento problem snad resi.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Multiwan

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill