Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / po update nefunkční wi-fi - nutný ruční restart
- Od lzita (>) Dne 2014-07-01 10:54
Po Vašem posledním update se přestaly připojovat zařízení k wi-fi (chyba autorizace). Napravil to restart....no nicméně díky tomu byli doma dva dny bez internetu....nešlo by ty updaty dělat alespoň do nějaké míry se souhlasem a na potvrzení uživatele ? Já nevím ,třeba do 10 dnů od vydání by to bylo na uživateli kdy spustí update a pokud by ho do té doby nespustil spustil by se ten update automaticky.
Tahle situace , kdy kdykoliv komukoliv rozbijete konfiguraci je opravdu hodně protivná....
- - Od Pipin Dne 2014-07-03 12:08
Jde to je to tam v nastavení routru ( to jednoduché, normalně je na http://192.168.1.1) je to v sekci údržba pod kolonkou automatické restarty. a maximum je 10 dní(po vydání aktualizace a dá se tam nastavit i čas v kolik
Nadřazený - - Od JF Dne 2014-07-07 22:09
Toto nastavené mám aby sa router reštartoval každé ráno 04:30 ale reštarty sa nevykonávajú vôbec. Dnes som námatkovo vošiel do administrácie a pozerám že router bežal bez reštartu 43 dní. Tak som ho teda cez rozhranie reštartoval, po nabehnutí síce diody signalizovali že WiFi beží (dioda svietila, neblikala) a WiFi nebolo možné na žiadnom zariadení vyhľadať. Pri pripojení cez LAN rovnaký problém, počítač nedostal žiadnu IP. To samé i televízia nedostala žiadnu IP i keď dioda LAN portu blikala. Tak som vykonal tvrdý reštart odpojením od zdroja. Následne sa to rozbehalo a všetko funguje ako má. Odsledujem ešte tie automatické reštarty či sa uvedomili a router sa bude v daný čas reštartovať alebo sa bude toto nastavenie naďalej ignorovať.
Nadřazený - - Od Pipin Dne 2014-07-07 22:13
ono je tam písané... že iba ak je treba, tak sa reštartuje.... neignoruje nič....... prečo to restartovat každů noc keď něje treba?
Nadřazený - - Od JF Dne 2014-07-07 22:16
A kedy je reštart treba? V posledné dni boli nainštalované nové balíčky ktoré zrejme reštart potrebovali keďže to pri reštarte zablblo a nepovolilo pripájanie do siete ale systém ho nevykonal. Chápem že reštart niekedy netreba, ale keď to tam mám nastavené tak som predpokladal že sa každý deň vykoná a nie že budem čakať na ten reštart napríklad rok, dva alebo i viac :)
Nadřazený - Od Petr Jochman Dne 2014-07-07 22:19
No moc to nesleduju, ale myslim ze cca posleni tri update restart nevyzadovali, alespon "muj" turris se nerestatrtoval a bezi zcela bez vyhrad DHCP i WIFI.

Petr
Nadřazený - Od Pipin Dne 2014-07-07 22:26
keď je instalovaný balíček....(či sa něčo zmení v jadre sistema) a v tom je zakopaný pes... nějaká schoda náhod to bloluje.... prozatím pomuže keĎ napíšete které balíčky na routeru jsou naisntalovány (+ prozkoušel bych jestly sou aktuální) já mám uptime +/-10 dni a žádný problém....  zkušám jen rozchodit tiskarnu cez net (komplet tisk i scan) jinak zatím žádný fičury nejsou (fičury rozuměj features)
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / po update nefunkční wi-fi - nutný ruční restart

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill