Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / "vnitřní" statitstika
- - Od sofr.mojeid.cz/ Dne 2014-04-12 08:25
Zdravím
existuje možnost, jak získat statistiky vzhledem k vnitřnímu provozu? podle statitstik mi nějaké zařízení v síti stahuje celkem velký objem dat a já potřebuju zjistit, která IP to je. nějaký balíček? nebo to prostě nejde.... :-( ?

díky, Zdeněk
Nadřazený - - Od Jan Čermák (>>) Dne 2014-04-12 09:50
Zdravím,

pokud se ten provoz bude odehrávat v čase, kdy máte přístup k routeru, v LuCI najdete sekci Status/Realtime Graphs/Connections, kde by to mohlo jít vykoukat. Spartánštější cesta je připojit se na SSH a na vnitřním interface pustit tcpdump, logovat nějakou dobu do souboru a pak analyzovat získaný .pcap soubor - to se dá pustit i na pozadí, takže není potřeba zírat do toho grafu v LuCI. Soubor z tcpdump bych akorát doporučoval ukládat někam ve složce /tmp, což je ramdisk, aby vám to nesežralo flash :)
Nadřazený - Od sofr.mojeid.cz/ Dne 2014-04-12 19:06
Děkuji za info. Přesně to, co je vidět v LuCI by se mi líbilo mít kdykoliv/trvale. Třeba souhrny za den. Zkusím ten tcdump.A ještě zkusím mrknout po nějakém balíčku, jeslti na to náhodou už někdo něco nevymyslel

Díky
Nadřazený - - Od CIJOML (>) Dne 2014-04-13 07:43
Treba hledate utilitku iptraf
Nadřazený - Od sofr.mojeid.cz/ Dne 2014-04-13 08:21
díky za tip - stáhnul, nainstaloval a teď se jdu podívat, jak se k datům dostanu. mé znalosti Linuxu končí u toho, že vím, že existuje. Google budiž pochválen.....
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / "vnitřní" statitstika

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill