Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Uživatelská vylepšení / Soutěž o nejlepší rozšíření routeru Turris
- Od Bedřich Košata Dne 2014-07-18 08:33 Hlasů 3
Protože bychom rádi podpořili různé zajímavé nápady jak vylepšit a rozšířit router Turris, rozhodli jsme s na podzim vyhlásit soutěž na toto téma. Detaily zatím ladíme, ale pár základních informací již víme. Soutěž bude otevřená všem a bude možné přihlásit jak softwarová, tak hardwarová vylepšení. Nějaké zajímavé ceny se určitě také najdou.

A protože prázdniny jsou ideální doba na hraní, rozhodli jsme se, že na akci upozorníme předem, abyste si mohli přes prázdniny udělat náskok. Pokud tedy máte nějaký zajímavý nápad, vzhůru do něj. A pokud na něj třeba nemáte čas, zkuste ho napsat sem, třeba se někomu zalíbí a vezme ho pod svá křídla.
- Od Pipin Dne 2014-07-27 06:32
no vím že ten programek už nějak existuje ale je v alfě a nějak moc nefunguje.... chtělo by to tunelátor usb přes ip protokol... alespoň v místní síti. ne všechny tiskarny si rozumí s sane a když by to mělo malou režiji šlo by to použít i na vzdálené disky (pro BFU.) pak by byl užitečný i nějaký beamforming wifi (např. jednoduchý script který by při větším % chybovosti sam zesiloval (a zeslaboval když by byl dobry signal aby to zbytečně nejelo pořád na 100% výkonu) wifi)
- - Od NONES (>>>) Dne 2014-07-27 09:15 Upraveno 2014-07-27 09:17
Já bych měl 2 návrhy na rozšíření - uživatelské vylepšení - routeru Turris

1) vytvořit cosi jako packet stateful inspection - představoval bych si to tak, že by někde (např. ve Forisu) vznikla stránka, kde bych si nastavil, že nechci z WAN do LAN stahovat ty a ty typy souborů (např. bych si blokoval stahování všech *.exe)

2) vytvořit v dokumentaci podrobný uživatelský návod pro zprovoznění webkamery - router běží stále a myslím, že by bylo vhodné jej využít pro monitoring prostor (určitá část bytu, zahrada, vchod do domu, kancelář apod.). Určitě by bylo dobré k tomu vytvořit i nějaké webové rozhraní, ve kterém by se nahraný záznam dal přehrát a případně i uložit jako video (příp. jako obrázek).
Klidně i s doporučením vhodného (tím myslím otestovaného) hardware - takový seznam podporovaných a funkčních webkamer

Obecně mi chybí možnost rozjet si na Turrisu svůj vlastní webserver (vím, že to obecně jde, ale nejsem tak Linuxácky zdatný, že bych to bez podrobného a pro Turris konkrétního návodu zvládnul - navíc na Turrisu už dva weby běží (Foris a Luci), tak bych je nerad nějak znefunkčnil) - já bych ho třeba využil na interní web pro LAN, kde bych měl schované např. webové záložky, které bych využil ve všech používaných prohlížečích na všech počítačích v LAN.
Nadřazený - - Od Kuba721 Dne 2014-07-27 10:11
Webkamera se tu už řešila, podařilo se jí zprovoznit a jako otestovaný hardware, můžete brát ten, který je zmíněn v příspěvku, s funkčním návodem.
https://www.turris.cz/forum/topic_show.pl?pid=1886#pid1886
Nadřazený - Od NONES (>>>) Dne 2014-07-27 12:02
Já vím, ale myslím si, že je to stejně jedno. Zadání soutěže ještě nebylo vypsáno, ale nějak mezi řádky čtu a je mi jasné, že půjde spíše o přehlídku vyřešených úkolů, které vyřeší a předvedou sami uživatelé routerů, než o sbírku zadání úkolů pro řešitele projektu Turris z CZ.NIC. Ti už toho mají beztak dost a před sebou spoustu nových úkolů, které nám na květnové konferenci Internet a technologie 2014 pan Košata představil.
Nadřazený - - Od Gorole Dne 2014-07-27 13:49
Vzhledem k tomu, že konkrétně tato kamera se už neprodává, seznam otestovaných by se hodil. ;-)
Nadřazený - - Od JFila (>>) Dne 2014-07-29 19:27
Přikládám odkazy na několik návodů, třeba se budou někomu hodit, když už jsem to psal.
DVB-T karty
Web server + TV přehrávač
Build balíčku
A kameru jsem popsal zatím jen zde na místním fóru.
Nadřazený - - Od Gorole Dne 2014-07-30 12:03
Trochu OT:
K čemu mi je připojení DVB-T karty k turrisu?:eek:
Vyhněte se prosím nemístným odpovědím.:evil:
Děkuji:cool:
Nadřazený - Od Ondřej Caletka (>>>) Dne 2014-07-30 12:23 Hlasů 1
Video streaming na počítače v domácnosti? Automatický videorekordér? Možností je spousta.
Nadřazený - - Od JFila (>>) Dne 2014-07-30 19:32
Pro někoho offtopic ale někdo se z návodu a naší diskuze o buildu potřebných modulů může naučit třeba jak zprovoznit webkameru nebo jiné zařízení. :lol:
Někdo se zde ptal na nastavení web serveru, dodal jsem tedy i příklad jak ho nastavit. Můžete ale udělat lepší návod. Několik uživatelů IPBoxu (linux DVB-T/S přijímač) zde popsaný návod již ke spokojenosti používá.
Ondřeji, děkuji za pomoc, zrovna se na něco podobného chystám.
Nadřazený - Od JFila (>>) Dne 2014-08-05 13:21 Hlasů 1
Ještě zpět k soutěži, měl jsem v plánu k Turrisu připojil levná čínská rádia (nRF24L01) pro komunikaci s čidly. Moje snaha bohužel ztroskotala na problémech se zprovozněním SPI, nepodařilo se někomu SPI zprovoznit, pokud ano jak?
Nahoru Téma Majitelé routerů / Uživatelská vylepšení / Soutěž o nejlepší rozšíření routeru Turris

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill