Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Bude se moci( dobrovolně ) připojit někdo další?
- - Od Pipin Dne 2014-09-27 08:41
Zdravím, Za 1. nevím jestly to sem uplně patří ale nikam jinam to asi nepatří.
za 2.mam takovou otázku:  když Turris prodám bude možnost rozpojit mě s routerem ( někomu by se nemuselo líbit že já vidím to přez můj bývalí turris teče a  i kdyby si změnil heslo (od mě), tak by asi chtěl přihlašovat se přez svoji adresu/ přispívat na forum pod svím jménem atd.) a je pravděpodobné že si to koupí ITák a bude se fakt chctít připojit. pokud by chtěl je tu ta možnost? nebo možnost mě alespoň od Turrisu odstřihnout?
Nadřazený - Od digiman (>) Dne 2014-09-27 09:54
nemužeš prodat co ti nepatří , router je v nájmu a mam pocit že by jsi tím porušil smlouvu
Nadřazený - Od stibi Dne 2014-09-27 11:04
To si děláš srandu s tím prodejem, ne?
Přečti si smlouvu a pak se jdi stydět do kouta.
Nadřazený - Od David K. Dne 2014-09-27 11:48 Hlasů 1
no ja bych si skoro tipnul ze tohle uz je druhy majitel jen dle postu kde se strida cestina a slovenstina...
- - Od Pipin Dne 2014-09-27 20:08
proč stidět....??? nejsem sice právník ale co vím router po 3 letech půjde od cznic pujde odkupit (a pravě toto myslím)..... smlouva je na 3 roky.... ja jen zjištuji předem jak to pude(jestly) i když je brzo tak to jednou udělá asi většina uživatelů pokud ho nebudou muset vracet. .... a pokud sem tuto dezinformaci odněkať pochytil ( pardon že si nepamatuju smlouvu) tak za to mužou naše .ehm.. pravdivá media ( i o ukrajině lžou, znamí se setkali s jedním ukrajicem a je to větší býda než se píše).

hold když se člověk slušně zeptá tak ho pak každý rozseká na kousky...

minimálně to bude informace pro další ( že nemaj vystrkovat ružky a zustat v klidu... nedělám to učelově a jsem první majitel.... jen vobčas zkloužnu Do slovenštiny (a za to se upřímě omlouvám) a navíc by to v turisu zjistily ( změna IP mimo čr, tohle mají myslím dobře vyřešené...

Navíc  nejsem natolik erudovaný abych využil router nějak víc )navíc sem poměrně často mimo dosah routeru. Mislím že kdokoli jiný bude mít z routeru větší užitek než já

P.s. jestly tu nějáký cznicák napíše že mám více či méně "pravdu" bude se stidět vy.... protože jste si něco domyslily
Nadřazený - Od stibi Dne 2014-09-27 21:50
Počujte, Kefalín. A čo si vy predstavujete pod takým slovom "prodej" ?
Jakože ty ten router někomu prodáš - teď, nebo po třech letech, nebo máš spíš na mysli "koupi" routeru, tebou do cznic? Jsem z toho volaky zmatený.

Ty kecy o médiích, to je takové WTF na vrch, za to dík.
- - Od Pipin Dne 2014-09-27 22:42
no jak tu někdo řek... nemužu prodat co nění moje... musím koupit a pak někomu prodat... a za zmatenost se omlouvám.... už to chápeš? ;)
Nadřazený - Od Mira.S Dne 2014-09-28 02:53 Hlasů 1
No z celého toho co se zde napsalo cítím jeden racionální základ.
Po skončení nájemní smlouvy, viz bod. 7.7. je možno odkoupit router,
pak se stane majetkem kupujícího.
Bod 7.7. končí takto:
Nájemce může i poté umožnit pronajímateli pokračovat ve sběru a monitorování dat procházejících Zařízením za předpokladu, že pronajímatel bude při takové činnosti dodržovat povinnosti stanovené touto smlouvou. O této skutečnosti je nájemce povinen informovat i nového vlastníka Zařízení v případě, že dojde ke změně vlastníka Zařízení.
Tedy pokud nový vlastník bude pokračovat ve sběru dat, bylo by možná vhodné aby v tom případě měl možnost si založit vlastní účet a na něj "přehlásit" router
z pohledu sběru dat se jedná o nepodstatnou změnu, ale z pohledu nového vlastníka jistě příjemné.
Jde tedy spíše o nějaké programové úpravy (a právní formulace) pomocí kterých by se nový majitel připojil (nebo spíše přehlásil)
a pokračoval ve sběru (pro něj od 0 ).
Na což pravda, je dost času než vyprší nájemní smlouva, ale i tak je možná dobré to připomenout. :smile:
Nadřazený - - Od stibi Dne 2014-09-28 08:27
Ono to dost vypadalo, že se router chystáš střelit dřív než po 3. letech a případném odkupu od cznic. To je nepřijatelné, jak smluvně, tak morálně.
Nadřazený - - Od Pipin Dne 2014-09-28 18:30
no ale nikde sem to neuved... jen vy jste si to s prominutím domyslely( očekávali jste možná "hajzlíka" kteremu jde o prachy).... morální základ mam veklý to nepochybuj!

Jen prostě je mi to líto.... vzdiť sem na tom ani tunelovač usb paketů přez tcp/ip nerozchodil... a nemám pro něj smysluplné využití... mužu tam narvat větrák a 2. wifi kartu. ale pořád není využití smysluplné jelikož sem limitován i konektivitou a providera změnit nelze... kabel nikdo nedotáhne...  a žádný jiný poskytovatel na nás nevidí (wifi pojítko)
Nadřazený - - Od stibi Dne 2014-09-28 18:56
Já myslím, že v takovém případě můžeš router vrátit zpátky cznic a on už se najde někdo, kdo bude mít pro projekt větší nadšení a pro router využití. Co říká tvůj vysoký morální status na takovou možnost?
Nadřazený - - Od Pipin Dne 2014-09-28 21:21
je to možnost.... morální status není v rozporu s tím že bych ho neměl prodat( cz nic chtěl sbírat na 3 roky, to taky  má, nepodvádím ho) ....Navíc tohle je dotaz..... nevím jak to zkončí a jak moc za ty 2 roky +/- budu potřebovat peníze... pokud bych je potřeboval tak ho střelím pokud ne.... rád ho vrátím či daruji( pokud bych ho v tu chvíli nevyužil).... kdybych mohl tak ho i využiju (takový router se jen tak nenajde)

s tím nadšením bylo větší... chtěl sem ho provozovat na jednom intru ( s informováním všech připojených a správce ( kteremu to více meně nevadilo) ) bohužel se situace změnila. důvod proč by měl být instalován opadl ( přetížení starých routeru navíc jen na B/g standartu) a posílení signálu..... teď je všude signálu plno a rychlost je super.. spravcovství převzala firma dala všude Ubiquiti routery... a připojit se mužu tak akorát přez wifi.(mám útrum)   Teď se ho snažím využít jak to jde... ale na vzdálenost přez 100km to jde s prominutím prostě blbě( a není to tak že by na něm nikdy nebyl nikdo je používán za posl. měsíc asi 43gb)... ... kdyby ale byl tam kde měl být... určitě se zapotí :) určitě by dělal server a to minimálně ( ten se dá rozchodit jednodušeji než usb/ip  ( s tím mají občas problém ovladače))

Dovolím si otázku.... co ti říká tvůj morální status na to že soudíš aniž by si znal fakta??
Nadřazený - Od Pipin Dne 2014-09-28 21:26
ještě... nemužu psat všechny podrobnosti hned... a momentálně mě je to fakt líto.... ale vracet ho nechci.... přez prázniny se dost vytíží... a dělám na něm víc... ale prostě to nejde uplně ideálně... a navíc je tu víc lidí co router jen zapojí a nic nezkoušejí..... jsou rádi že jim jede.... ti by je měly také vrátit ( dle tebe jelikož jsou "malo" pro projekt nadšení) ?  odsoudíš li mě.... odoudils i je... a to je fakt.... oni nedělaj nic jiného než já.... jen já občas na routr něco zkusím ( když je možnost)
Nadřazený - Od stibi Dne 2014-09-28 21:33 Upraveno 2014-09-28 21:38 Hlasů 3
Nezdá se mi, že bych tě soudil…jen se mi tvůj přístup vůbec nelíbí a nechápu ho.

nevím jak to zkončí a jak moc za ty 2 roky +/- budu potřebovat peníze

Řekněme, že za tři roky bude možnost router odkoupit, za x peněz. Takže utratíš x peněz, router bude tvůj a ty ho prodáš dál za x + něco do kapsy? WTF?

a nemám pro něj smysluplné využití.

Routerů bylo omezené množství, na všechny se nedostalo. Tobě je, zdá se, na nic, sám jsi to napsal.
Já ti nic nepřikazuji, ani neradím, to ani náhodou, ale když už jsi tady rozjel takové vlákno, s takovým obsahem a dostali jsme se k takovým faktům…
- - Od Bedřich Košata Dne 2014-09-29 09:15
I když uživatel může podle smlouvy prodat svůj router až ve chvíli, kdy ho po uplynutí 3 let odkoupí, situaci změny vlastníka musíme řešit už teď. Je to např. v případě, že se nám vrátí zařízení k opravě a my ho nahradíme jiným nebo když vrácené zařízení dáme novému majiteli.

Na tyto situace je myšleno a data nejsou v našich systémech vázána přímo na router, ale na jakousi kombinaci router + uživatel (byť z hlediska ochrany soukromí je to řešeno trochu odlišně). Pokud se tedy změní majitel, nestane se, že by se dostal ke starším datům předchozího a naopak. Z tohoto pohledu je tedy vše podchycené a zbývá jen přidat možnost změny vlastníka přímo ve webovém rozhraní turris.cz. Na to je zatím ještě minimálně dva roky čas a bude to poměrně jednoduché.
Nadřazený - Od Bedřich Košata Dne 2014-09-29 09:17
Ještě na doplnění - pokud by uživatel router odkoupil již dnes a nečekal na uplynutí 3 let, není problém příslušnou změnu u nás provést ručně po domluvě.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Bude se moci( dobrovolně ) připojit někdo další?

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill