Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Uživatelská vylepšení / TurriSoutěž aneb Ukažte, co umí jen Váš Turris
- - Od Bedřich Košata Dne 2014-09-19 09:35
TurriSoutěž aneb Ukažte, co umí jen Váš Turris

Je to přibližně půl roku, kdy se do rukou prvních z vás dostaly béžové krabice a v nich tričko a router na míru. Řada z vás se hned pustila do zapojování a podle toho, co jsme mohli sledovat třeba zde na fóru, tak i vylepšování svých Turrisů. Tato vaše báječná aktivita nás přivedla k nápadu vyhlásit TurriSoutež a upozornit na nejlepší počiny z vašich „dílen“. O co tedy jde?

Na konci listopadu se v Praze, s největší pravděpodobností na FIT ČVUT v Dejvicích, uskuteční další ročník konference Internet a Technologie. V jeho programu se budeme věnovat řadě témat, mezi nimiž nebude samozřejmě chybět ani Turris. Vedle novinek spojených s tímto projektem chceme dát také prostor vám – držitelům routerů Turris, abyste ukázali své nápady a vylepšení, o nichž dosud víme zatím především jen z tohoto fóra (a ještě určitě ne vše). Mohou to být jak softwarová, tak hardwarová nebo smíšená vylepšení, jednoduchá i složitá, levná i nákladná - kreativitě se meze nekladou.

Máte takové rozšíření? Co teď? Jak se do soutěže zapojit?

* Pošlete nám na e-mailovou adresu info@turris.cz to, co byste chtěli přihlásit do soutěže. Parametry přihlášky jsou následující - název příspěvku; krátký text, který popisuje vylepšení jak po uživatelské stránce (co to přináší), tak po technické (jak toho dosáhnout); fotografie u hardwarových nebo případně screenshot u softwarových rozšíření; další relevantní informace, např. náklady na přidaný hardware, licenci použitého software, atp.  Uzávěrka přihlášek do soutěže je 10. října 2014!

* Odborná porota složená z členů vývojového týmu projektu Turris vybere do 17. října 10 nejlepších vylepšení a jejich seznam včetně popisu umístí na toto fórum. Zde bude možné o jednotlivých kandidátech na vítěze hlasovat. Hlasování potrvá do 31. října.

* Ve středu 5. listopadu potom odborná porota vyhlásí zde na fóru a na Twitteru projektu Turris 3 nejlepší (podle svého výběru). Zároveň bude slavnostně představen 4. kandidát, který vzejde z hlasování vás, Turristů (tedy kandidát, který nasbírá nejvíce hlasů a zároveň nebude vybrán odbornou porotou)

* Všechny čtyři vítěze poté zařadíme do programu konference Internet a Technologie 14.2 (uskuteční se 29. listopadu 2014). Zde každý vybraný dostane v rámci jednoho společného slotu 10 minut na to, aby ukázal, co všechno jeho Turris umí a zvládne. Odměnou mu bude nejen potlesk v sále a uznání účastníků, ale také drobná pozornost od sdružení CZ.NIC.

Co tomu říkáte? Tak přeci jen stály ty probdělé noci s vylepšováním Turrisu za to! Nečekejte na nic a posílejte nám své přihlášky; e-mailová adresa je info@turris.cz.

Těšíme se na všechny vaše nápady a samozřejmě také na osobní setkání na konferenci Internet a Technologie 14.2, která proběhne 29. listopadu na FIT ČVUT v pražských Dejvicích.
Nadřazený - - Od digiman (>) Dne 2014-09-19 10:11
Chtěl bych se zeptat jestli má smysl se přihlašovat když HW je ve fázi Beta 1(většina typů železa postavena v testovací verzi) a SW (scripty) ve fázi Alfa 2 dál zatím nejsem u svého projektu chytré domácnosti ovládané pomocí sběrnice 1-wire
Nadřazený - Od Bedřich Košata Dne 2014-09-19 11:54
Určitě. Každý příspěvek je zajímavý, pokud není jen na papíře, ale má alespoň nějakou část implementace hotovou.
Nadřazený - - Od NONES (>>>) Dne 2014-10-19 19:13 Hlasů 2
Dobrý den, mohu se zeptat, jak to vypadá s uživatelským hlasováním o 10-ti nejlepších návrzích? Mělo se začít hlasovat od 17. do 31. října
Nadřazený - - Od JFila (>>) Dne 2014-10-20 13:18
Asi nečekali takový nával našich vylepšení. :twisted:
Nadřazený - - Od NONES (>>>) Dne 2014-10-20 17:46
A nebo - že by se nesešlo ani těch 10 zlepšováků, mezi kterými má velectěná obec uživatelsko-turistická vybírat?
Nadřazený - - Od Bedřich Košata Dne 2014-10-21 15:47 Hlasů 1
Bohužel je správně tato varianta :( Už to ale máme nachystané a za moment se to objeví.
Nadřazený - Od NONES (>>>) Dne 2014-10-21 16:59
Já jsem si to myslel! Ne, že bych vám (nám) to přál, ale z mého pohledu je router pořád jenom routerem a jeho úkolem je (alespoň v mé domácnosti) řádně směrovat provoz z LAN do WAN a opačně. A být přitom maximálně transparentní. NAS je příjemná přidaná hodnota, ale že bych se přes Turris nechával budit nebo si řídil větrání v místnosti, to opravdu nevyužiji. Mohlo by se stát, že vypnou proud a já bych se u zavřeného okna udusil :-)
- Od Bedřich Košata Dne 2014-09-19 09:36
Poznámka - soutěž oficiálně vyhlásíme v pondělí, ale protože mnoho z vás má čas na hraní právě o víkendu, rozhodli jsme se to předběžně udělat již dnes.
- - Od Martin Sojka Dne 2014-10-21 16:03
Přiznám se, že jsme očekávali poněkud větší počet přihlášených, i tak ale soutěž probíhá a můžete tedy hlasovat. Sešly se docela zajímavé nápady.

Nicméně, rádi bychom upozornili i na další vylepšení, která se objevila buď na zdejším fóru, nebo i jinde. Některá už máme zaznamenaná, ale poprosíme i Vás, zkuste nám napsat, co Vás osobně zaujalo za návod, postup nebo řešení pro router Turris. Autora se pokusíme potěšit nějakým oceněním ;)
Nadřazený - - Od NONES (>>>) Dne 2014-10-21 17:02
Oceňuji odvahu všech 4 účastníků, přihlášených do soutěže. Své hlasování si ještě musím rozmyslet, na první pohled mě nic nezaujalo tak, že bych se pro to nadchnul. Jaký je, prosím, maximální termín, do kterého je třeba hlasovat?
Nadřazený - - Od Martin Sojka Dne 2014-10-21 18:14
Termín je do konce měsíce.
Nadřazený - - Od NONES (>>>) Dne 2014-10-21 19:22
Tak se od původního zadání z hlediska termínů nic nezměnilo. Díky, zařídím se podle toho.
Nadřazený - - Od NONES (>>>) Dne 2014-10-30 08:19
Tak jsem se konečně rozhodl a hlasoval. Ale nebylo to vůbec jednoduché! Všechny přihlášené návrhy mají něco do sebe a rozhodnout se pro jeden bylo velké dilema. Jak už jsem psal jednou, oceňuji odvahu všech 4 přihlášených účastníků soutěže vyjít se "svou kůží na trh". Doufám, že bez ohledu na výsledky hlasování bude možné alespoň v krátkém představovacím bločku vidět všechny účastníky a jejich navrhovaná řešení naživo na konferenci IT14.2
Nadřazený - Od NONES (>>>) Dne 2014-10-30 08:23
Apropo, právě jsem zjistil, že už je možno se na konferenci zaregistrovat. Jdu na to!
Nadřazený - - Od digiman (>) Dne 2014-10-21 19:38
Sem s odesláním váhal do poslední chvíle. Říkal jsem si, že určitě budou zajímavější práce jak ta moje. Asi bych měl napsat lepší povídání k tomu. Prezentovaná verze HW je totiž postavená na testování a odladění ovládacího SW.
Nadřazený - - Od JFila (>>) Dne 2014-10-22 04:53
Souhlasím s kolegou, měl jsem dojem, že o Turris se přihlásili podobně střelení nadšenci. I podle diskutování na foru to vypadalo docela slibně.
Nadřazený - - Od digiman (>) Dne 2014-10-22 08:48
Vím že o Tutrise mělo zájem i dost netechnicky vzdělaných lidí, když jsem si pro něj byl, tak kolega turrista, co si tam byl pro něj též byl IT laik. Možná by stálo za to udělat statistiku IT znalostí majitelů Turrise.
Nadřazený - - Od NONES (>>>) Dne 2014-10-22 12:06 Hlasů 2
Myslím, že když jsme se předregistrovávali (cca před rokem), byl součástí vyplňovaného formuláře i dotaz, jaké jsou technické znalosti zájemce. Takže minimálně v úrovni laik - uživatel - pokročilý - odborník budou data u projektového týmu Turrisu. Ale pravděpodobně nebudou mít zájem o jejich zveřejnění. A také relevance takto získaných dat asi nebude úplně dobrá, protože každý se raději vidí lepším, než je. Třeba já za sebe mohu tvrdit, že jsem odborník a specialista!!! Jo, prosím, jenom mi ťukněte, co je to ten LINUX? :twisted:
Nadřazený - Od Bedřich Košata Dne 2014-10-24 17:06
Ta data máme, ale problém je právě v tom, jak moc jsou vypovídající. Navíc jsem při volbě úrovní hloupě přidal kategorii "profesionál", kde jsem chtěl skutečně zjistit, kdo ze zájemců se síťováním živí, ale ono to nemusí s tou odborností úplně souviset a zbytečně to mate.

Každopádně u uživatelů to vychází takto:

profesionál    29.8%
pokročilý      40.3%
středně pok.   25.6%
začátečník     3.6%
nováček        0.4%
Nahoru Téma Majitelé routerů / Uživatelská vylepšení / TurriSoutěž aneb Ukažte, co umí jen Váš Turris

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill