Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Oddělěná síť a oddělená wi-fi
- - Od lzita (>) Dne 2014-04-15 12:18
Jak jsem pochopil z dokumentace, tak v Turrisu jsou od počátku dvě VLAN (LAN1) a (LAN2-5), které jsou ale "propojené".
Zamotám do toho ještě dvě wi-fi :  SSID1 a SSID2
Potřeboval bych tedy aby to co je zapojeno do portu LAN1 (je tam další switch a několik zařízení) a k SSID1 mohlo jenom do internetu (samozřejmě mezi sebou se můžou vidět) no a to co je ve zbývajících portch aby tvořilo síť (SSID2 + LAN2 - LAN5)
No a ještě se zeptám jestli mohu ovlivnit i viditelnost jednotlivých disků NASU pro tyto jednotlivé sítě.
Poradí mně - starému klikomyšaři prosím pokud možno srozumitelně někdo zkušenější ?
Nadřazený - - Od lzita (>) Dne 2014-04-15 13:26
Tak si odpovím sám :) Jde to přes LuCi Network-Interfaces - Přidat adaptér a překlikat mu tam přístupy k těm správným rozhraním a nakonfigurovat jiný rozsah adres, vytvořit DHCP a nakonec zařadit do "zeleníé" zóny firewallu. (vše je na této stránce)
Nadřazený - - Od lzita (>) Dne 2014-04-15 13:27
Ještě mi chybí poznatek jak zabránit přístupu k NAS z určité podsítě.
Nadřazený - - Od Michal Vaner (>>) Dne 2014-04-15 15:03
Dobré ráno

Asi záleží na protokolu. Takové NFS na to asi bude mít podporu přímo (ale AFAIK na to návod nemáme, to jde jen z konzole). Ostatní, pokud nebude mít podporu, bude trochu násilnější ohýbání. Kdybych to potřeboval, tak to řeším tak, že pustím dvě instance toho daemona a každému nastavím bind-address na adresu v jedné z těch podsítí. Ale pustit dvě kopie toho daemona s dvěma různými konfiguracemi určitě není naklikatelná věci.
Nadřazený - Od lzita (>) Dne 2014-04-15 16:45
NAS jsem rozchodil pod sambou.  Napadá mne nějak na firewallu nastavit že porty 139 a 445 jsou pro adresy z příslušné podsítě zakázány. Ale nevím zatím jak.....jak říkám jsem Tučňáčí začátečník......
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Oddělěná síť a oddělená wi-fi

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill