Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Gadgets / vytvoření scriptu (uzamčeno)
- - Od raduszek.mojeid Dne 2015-08-31 19:23
S programováním teprve začínám.
Potřebuji naprogramovat magnetické čidlo tak, aby po rozepnutí poslalo email, ale pouze v případě, že se třeba do 15s znovu nesepne.
Ve Scratchi mě to pošle notifikaci bez problemu, ale za boha asi nedojdu na to, jak udělat to zpoždění, pokud to tam vůbec půjde.

Díky.
Nadřazený - - Od Chemik582 Dne 2015-09-29 09:58
Ahoj. V tom programování scriptů opravdu, ale opravdu plavu víc než jsem si byl schopen připustit :( Štve mě to a navíc mě to fakt do té mojí hlavy leze nějak moc pomalu.
Chtěl bych se zeptat, nebo spíš poprosit, jestli bys nemohl (případně i na mail) pomoct mě s tím Scratchem - já se v něm nějak ztrácím. A vlastně ani nevím který použít (jestli tu: https://scratch.mit.edu, nebo tu: http://s4a.cat/, nebo ještě někde jinde).
Pokud bys chtěl na mail tak: linuxchemik at email tečka cz
Díky za každé nasměrování.
Nadřazený - - Od ZdK Dne 2015-09-30 11:18
Zddravím, trošku jste mi svým dotazem "zamotal" hlavu ...
Měl jsem za to, že jako scratch programování v Domoticz se má použít to, co je v Nastavení -> Další možnosti -> Události
Pokud stáhnu S4A pro Win, takk po instalaci se program snaží nalézt desku Arduino, takže tohle asi nelze použít.
Aplikace z https://scratch.mit.edu/scratch2download/ je použitelná pro základní seznámení s progr. jazykem Scratch, ale zdá se mi (nebo jsem na to nepřišel), že se nelze připojit k Turris Donglu v Turrisu a programovat akce s čidly ...
Nadřazený - - Od Chemik582 Dne 2015-09-30 12:23
Ahá, no, přiznám si - su hňup :(
Prolezl jsem "skoro" všechny nabídky v Domoticzu. A to skoro mě včil láme vaz. Z nějakého důvodu jsem žil v domění že se má ta situace vytvořit mimo Domoticz a do něho se nějak naimportuje. Místo toho abych hledal jednoduché a prosté řešení, jsem se potil nad něčím složitým a asi i neuskutečnitelným.
Omlouvám se a děkuji.
Nadřazený - Od ZdK Dne 2015-09-30 12:28
Taky jsem to původne pochopil podobně.
Až po nalezení položky Události jsem byl doma - když jsem použil levé menu, tak jsem to pochopil (tohle už jsem někde viděl - aha ... asi v manuálu ... :grin: ). NJN ... Gadgets jsou pro geeky a je potřeba trošku "googlit" a hledat .... A taky použít komunitu. Rozhodně bych uvítal nápovědu pro nás, kteří nejsme až takový linuxáci a technici, ale chceme se něco nového naučit, ale potřebujeme trošku popostrčit ....
- - Od raduszek.mojeid Dne 2015-12-22 12:42
Jak je to s tema skriptama? Kdyz jej vlozim do slozky domoticzu, tak se pousti kazdou minutu? a kdyz to vytvorim primo pres graficke rozhrani tak se to provadi neustale?
Nadřazený - Od rajekm Dne 2015-12-28 08:06
Nahoru Téma Majitelé routerů / Gadgets / vytvoření scriptu (uzamčeno)

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill