Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Gadgets / Dongle a firmware (uzamčeno)
- - Od quick Dne 2016-01-08 23:50
Zdravím všechny na fóru.
Mám dotaz, zda by bylo reálné pořídit a připojit k Turrisu druhý dongle, kvůli obejití omezení protokolu pouze na dvě zařízení PGY a PGX.
Mimojiné se zde i diskutovalo o úpravě protokolu, kvůli odstranění této "vady" a novém firmware pro dongle.
Bude tato úprava realizována, případně půjde dongle novým firmwarem přeflashovat?
Díky za odpovědi.
Nadřazený - - Od saky (>) Dne 2016-01-09 09:03
Zdravím, 2 dongly nejsou problém, již nějaký čas je tak připojené mám, přistupuji k nim jako ttyUSB0 a ttyUSB1 :twisted:



Jestli se ale dá dongle nějak pořídit nevím. Jestli je v plánu nový FW netuším, ale p. Toušek zde zmínil že by v tom případě bylo nutné dodat dongle zpět do Jablo :-)
Nadřazený - Od quick Dne 2016-01-09 09:09
Výborná zpráva!
Doufám, že si stím poradí i Domoticz bez problémů.
Pokud by mi tady někdo odpověděl i na zbývající část dotazu, budu na vrcholu blaha...  :)
Odeslání do Jablotronu na flash není žádný problém, naopak spousta stávajících problémů by se vyřešila.
- Od saky (>) Dne 2016-01-16 15:06
Dobrý den,

ještě bych doplnil, že pokud by se o novém FW nakonec skutečně uvažovalo, přál bych si také jednu drobnost. A to, jestli by se mohl nějak identifikovat samotný dongle.

Je prakticky jedno, jestli na to bude extra request, nebo bude nějaký identifikátor doplněn do "WHO AM I", rovněž asi nezáleží na formátu, klidně také SN.
Problém to způsobuje když mám dongly 2 a z libovolného důvodu je vytáhnu, opět připojím, avšak opačně. Nejsem již schopen SW rozlišit, který je který a kam mám co adresovat. U příjmu je to prakticky jedno, tam rozlišuju SN periferie a je mi fuk který dongle to přijal, ale při odesílání narážím u PGX a PGY, kdy je request naprosto totožný, avšak musím jej správně "nasměrovat" :-)

Ještě by se to dalo řešit místo adresování PG? adresovat ten příkaz sepnutí také konkrétnímu SN, pak bych vše posílal na všechny dongly a je vyřešeno :wink:
- - Od vlaxa Dne 2016-02-03 19:31
Druhý dongle jsem se pokoušel od jablotronu zakoupit, ale ty co jim zbyly prý využijí jinak a rozhodně je rozdávat ani prodávat nebudou a nové zatim nemají v plánu osazovat. Takže zatim to moc reálně nevidím, Možná s nástupem Omnie by mohli změnit názor a něco do výroby naplánovat.
Nadřazený - Od quick Dne 2016-02-03 21:45
Tak to je hodně špatná zpráva...  :-(
Snad se ale dočkáme úpravy (upgradu) firmware stávajícího donglu, aby se to dalo používat nejen na hraní...
Nahoru Téma Majitelé routerů / Gadgets / Dongle a firmware (uzamčeno)

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill