Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Průzkum veřejného mínění / Mobilní aplikace pro Turris Omnia - více zařízení (uzamčeno)
- Od saky (>) Dne 2015-11-18 15:42 Hlasů 2
Zdravím, nevím jestli jsem ve správné sekci, ale v kampani na Indiegogo vidím jako následující milník mobilní aplikaci. K tomuto milníku to je jen krůček, takže o jeho splnění asi nemá cenu pochybovat :o)

Momentálně mám pod admin správou 2 routery Turris a v kampani předobjednán prozatím 1 ks Omnie. Předpokládám, že aplikace bude komunikovat i stávajícími Turrisy, asi není důvod je omezovat. Ale zajímalo by mne, zda se v aplikaci myslí také na možnost správy více routerů pomocí 1 app, tedy že 1 člověk s aplikací bude moci snadno přepínat mezi konkrétními registrovanými zařízeními?
- Od honzakrivohlavy Dne 2016-03-08 21:49
Mě by taky přišlo fajn, kdyby šlo takto spravovat síť s více routery, ale založenými na třeba doplněném či upraveném firmware OpenWRT na standardním HW (nikoliv jen s Turris FW+HW). Moje strategie je taková, že síť je od WAN chráněna výkonným ala serverem "Turris" a v LAN by mohla stačit již původní běžná zařízení založená na shodném základě - OpenWRT.

Přišlo by mi fajn, kdyby tenhle "LAN admin" uměl zajistit i vzájemný monitoring routerů a hlásit případné potenciální poruchy v LAN. Mě například myši na půdě šikovně překousaly izolaci UTP kabelu tak, že mi docela trvalo, než sem objevil, kde vlastně je chyba. Část paketů totiž dobře prošla, ale až větší toky selhávaly, nebo byl problém s velkou latencí.

Taky by se asi hodilo, kdyby z podřízených routerů mohly být všechny "zodpovědné" věci tunelovány na nadřízený Turris ke zpracování. (například autorizace do WiFi, žádost o DHCP, ...)
Nahoru Téma Majitelé routerů / Průzkum veřejného mínění / Mobilní aplikace pro Turris Omnia - více zařízení (uzamčeno)

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill