Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Aktualizace po uvedení do továrního nastavení
- - Od DracoAn Dne 2015-11-16 17:16
Dobrý den,

měl bych podnět na zlepšení. Po uvedení do továrního nastavení by bylo fajn, kdyby se hodinu neaktualizoval. Po každé velké aktualizaci by se starší sw mohl přepsat a zůstat v paměti a zavádět by se mohl ten novější. Ono je to přeci jenom zdlouhavé, když se něco nepovede a vy musíte čekat než to opravíte.

S pozdravem

Martin Heger
Nadřazený - - Od Eskymák (>) Dne 2015-11-16 17:55
Martine,

Osobně bych asi nechtěl, aby si systém sám "upgradoval" recovery systém. Mohlo by to dopadnou tak, že pokažený systém pokazí i recovery systém a pak bude z Turrisu cihla a bude uživatele čekat obnova z SD karty. Tou si mimo jiné může občas ten recovery systém upgradovat sám, třeba právě po obnově do továrního nastavení. Ona asi (nevím) i ta paměť, kde je recovery systém, má omezený počet přepisů, tak proč ji zbytečně přepisovat při aktualizacích.

Obnovení do továrního nastavení holt znamená obnovení do stavu, kdy Turris vyšel z továrny. Obyčejný Franta uživatel navíc obnovení do továrního nastavení moc často nedělá. :-)

Ale jo, ty aktualizace jsou pak zdlouhavé, jenže to je u každého zařízení, když ho obnovíš do továrního nastavení a obnoví se tak i roky starý systém, který ale před těmi roky fugoval, což ten nový nemusí a proto ho přece obnovuješ.
Nadřazený - Od DracoAn Dne 2015-11-18 19:14
Eskymo,

Osobně bych asi nechtěl, aby si systém sám "upgradoval" recovery systém. Mohlo by to dopadnou tak, že pokažený systém pokazí i recovery systém a pak bude z Turrisu cihla a bude uživatele čekat obnova z SD karty.

To je jedno pokud by byla špatná aktualizace natáhne se Vám i po uvedení do továrního nastavení, takže cihla by se z něj stala tak i tak. S aktulizacemi se to má tak, že buď si stáhnete vše a nebo nic. Cihlu s toho uděláte i tím, že to obnovíte z SD karty, protože by se aktualizace vzápětí stáhla také. Takže si nevyberete a vy by jste s aktuálním recovery systémem ušetřil čas.

Tou si mimo jiné může občas ten recovery systém upgradovat sám, třeba právě po obnově do továrního nastavení. Ona asi (nevím) i ta paměť, kde je recovery systém, má omezený počet přepisů, tak proč ji zbytečně přepisovat při aktualizacích.

Proto by bylo fajn, kdyby se tak dělalo u velkých aktualizací. Jako je povýšení systému, který byl myslím 2x za tu dobu? Možná se pletu.

Obnovení do továrního nastavení holt znamená obnovení do stavu, kdy Turris vyšel z továrny. Obyčejný Franta uživatel navíc obnovení do továrního nastavení moc často nedělá. :-)

To je pravda, ale i  Frantovi se něco nemusí podařit.
Nadřazený - - Od commar (>>) Dne 2015-11-16 20:03
Můžete předejít dlouhým aktualizacím:
https://www.turris.cz/doc/troubleshooting/obnova_systemu_z_sd
Nadřazený - Od DracoAn Dne 2015-11-18 19:17
To je pravda. Po zkušenosti s továrním nastavením něco takovéto provedu. Jinak to byl jenom návrh na možné zlepšení.
Nadřazený - - Od rubep Dne 2016-05-26 09:18
Dobrý den, ačkoli jsem linuxem téměř nepolíben, zkoušel jsem aktualizovat systém z SD karty, ale bez úspěchu.
Mám pocit, že chyba je někde při umisťováni img na SD kartu.

Postupoval jsem následovně:
- pro umístění sdcard.img na kartu jsem použil "dd for windows"   dd if=sdcard.iso of=\\.\h:
- po vložení karty, SW1 překonfigurován na 011 010
- po připojení napájení začne blikat žlutá LED u konektoru J12
- normálně funkční "hyperterminal" neraguje
- po přepnutí SW1 zpět na boot z NOR je vše OK

Předem děkuji za radu.
Nadřazený - - Od commar (>>) Dne 2016-05-26 09:54
Nadřazený - Od rubep Dne 2016-05-26 10:45
Díky moc.
Win32 Disk Imager místo dd for Windows to vyřešil.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Aktualizace po uvedení do továrního nastavení

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill