Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Je router kompatibilni s IGDP / BITS?
- - Od MilanMr Dne 2015-11-02 13:13 Upraveno 2015-11-02 13:15
Problém: Jelikož systém Windows 10 Basic stahuje aktualizace, i když uživatel v ten moment o to nemá zájem, tak v době kdy jsou dostupné aktualizace se začne stream při využití balíčku udpxy sekat, nejspíš proto, že obě služby běží na protokolu http. Jelikož hledám řešení, proto tento dotaz: Je router kompatibilni s IGDP / BITS?
Nadřazený - - Od Ondřej Caletka (>>>) Dne 2015-11-02 13:58
Netuším co je IGDP / BITS, ani Google mi na to nic relevantního nenašel.

Jisté ale je, ževáš závěr, že se při stahování aktualizací začne stream přes udpxy sekat, protože obě služby běží na protokolu HTTP, je chybný. Služby na jiných adresách a portech se neovlivňují jen proto, že sdílí stejný protokol.

Pravděpodobnější je, že vám aktualizace vyčerpají značnou část pásma, třeba na Wi-Fi
Nadřazený - - Od MilanMr Dne 2015-11-02 14:22
Děkuji za odpověď. Vyčerpanou částí pásma to určitě také nebude, neboť problém nastane i v případě připojeného notebooku k UTP cat 5e kabelu.
Upřímně přesně také nevím co je to IGDP / BITS. Ale to BITS by prý mělo být: https://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa362813%28v=vs.85%29.aspx
Microsoft mi odepsal:
-----------
BITS se  pomoci IGDP spoji s routerem a zjistuje, jak je vytizene "internetove" pripojeni. Dle toho nastavuje prioritu stahovani. Vse by MELO BYT zcela automaticke. Prosim over s vyrobcem Turrisu, zda je tento router kompatibilni s IGDP / BITS.

Problem nekompatibilniho routeru MUZES ZKUSIT obejit ulohou v tas scheduleru, ktera vypne / zapne sluzby wuauserv a bits dle potreby. Nemam ale nikde Windows 10 home/basic, abych to mohl otestovat.
------------
Tu nekompatibilitu pak vyzkouším. :grin:
Nadřazený - - Od fanoush Dne 2015-11-02 14:33
Ta cast o spojeni s routrem a zjistovani neceho mi zni dost nepravdepodobne. Dokonce na tehle strance pisou pravy opak
https://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa362783(v=vs.85).aspx
"BITS uses the client's network adapter to measure available network bandwidth. Because BITS is not able to measure bandwidth beyond the client, BITS may congest the WAN link. To reduce congestion on the WAN link, you can use the MaxInternetBandwidth group policy to limit the amount of bandwidth that the client uses. "

Cili umi to zjistit tak maximalne primo na tom danem pocitaci ale co se deje na routeru uz nevi.
Nadřazený - Od MilanMr Dne 2015-11-02 23:22 Upraveno 2015-11-07 21:32
Aktuálně budu testovat zastavení a zakázání služby BITS (Služba inteligentního přenosu na pozadí) ve Win 10 64bit Basic. Jinak děkuji všem za odpovědi - njn Microsoft.
Tento test nevyšel. Zkusím zakázat i službu aktualizace.
Odpověď od Microsoftu:
-------
BITS by mel pouzit statistiky sitoveho adapteru jakoo last resort, tusim od verze 3 ma nejprve pouzit statistiky z routeru.
------
Výsledek: byla nalezena chyba úplně někde jinde než jsem ze začátku hledal:
Problematický modul je Qualcomm Atheros QCA9565. Pokud zkombinuji zapnutí Povolit počítači vypínat zařízení z důvodu úspory energie + zaplé BITS a Wuauserv, tak to blbne.
Takže primitivní řešení, vypnout: Povolit počítači vypínat zařízení z důvodu úspory energie.
Poznámka: při testu jsem použil náhradní kompatibilní WiFi moduly.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Je router kompatibilni s IGDP / BITS?

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill