Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Veřejnost / Všeobecná diskuse / WAN se statickou IP a DHCP
- Od Václav Pávek (>) Dne 2015-11-14 21:15
Zdravím, na router Turris mám již uzavřenou smlouvu a s předstihem hledám návod na následující nastavení.

V současné době mám Mikrotik RB433AH a na WAN mám 2 IP - jednu přidělenou pomocí DHCP (primární, privátní IP) a jednu statickou (sekundární, veřejná IP).
Výchozí provoz jde přes první IP (neveřejná), ale z mého počítače (dle MAC) je odchozí veřejná IP. Z venku plánuji provozovat VPN a malý webserver skrze LXC - plány jsou jinak větší :-D

Rád bych toto nastavení provedl i na Turrisu. Nastavení ale může být i obrácené tj. primárně na veřejné IP, ale chci abych mohl hlídat kdo ven půjde přes veřejnou nebo privátní IP.

Díky všem za pomoc a pokud se k tomu vyjádří i chlapci z Turris projektu tak budu rád
- - Od Václav Pávek (>) Dne 2015-12-01 10:33
tak na tuto otázku neznám odpověď a Turris je na cestě :confused:
Nadřazený - Od MekliCZ Dne 2015-12-31 00:42
Všeobecně se musí říct, že Turris běží na Linuxu - systému neomezených možností. Myslím, že by stačilo pohledat "two wan ip addresses openwrt", či nějaký podobný dotaz, a odpověď by se ukázala. Osobně Turris nemám, ale už mám "objednanou" Omniu. Každopádně, jak už jsem psal - všechno jde, zvlášť na Linuxu.
Nahoru Téma Veřejnost / Všeobecná diskuse / WAN se statickou IP a DHCP

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill