Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Konfigurace routeru - webmin
- - Od palikv.mojeid.c (>) Dne 2014-04-17 09:06
Jako věčný začátečník s Linuxem, jsem si před časem dal za úkol naistalovat a zprovoznit server na linux-ubuntu. Díky návodům pro pitomé (jako já), jsem na serveru rozchodil téměř vše, co jsem potřeboval. Hojně jsem při tom využíval i webmin. Jenže na ubuntu jsem ho naistalovat dokázal, páč balíček pro něj byl. Nešlo by to zprovoznit i na turrisu? Pokud někdo víte jak, tak prosím návod pro blbce (mě) Díky
Nadřazený - - Od Robin Obůrka Dne 2014-04-17 14:46 Hlasů 1
Dobrý den,

část odpovědi ohledně balíčku nechám kolegům, ale chtěl bych reagovat ve dvou bodech:

1) Podle toho, co jsem se dočetl na webových stránkách projektu (slyšel jsem o něm poprvé ve vašem příspěvku), je docela dobře možné že většina z jeho funkcí by zde nefungovala. OpenWRT, na kterém stavíme, přesouvá spousty konfiguračních souborů z jejich běžných umístění jinam a hlavně konfigurační soubory přepisuje do jiného formátu.

2) Důvod proč je přesouvá jinam a do jiného formátu spočívá v tom, že OpenWRT se o něco jako je zmíněný webmin snaží v podobě administračního webového rozhraní LuCI. Zkust se podívat zde: https://www.turris.cz/doc/navody/ssh ... a jinak většina současných i chystaných návodů je primárně tvořena tak, aby se toho dalo co nejvíce naklikat v LuCI a abychom uživatele nutili použít příkazový řádek pouze v nevyhnutelných případech.
Nadřazený - Od palikv.mojeid.c (>) Dne 2014-04-17 16:56
Tak na ubuntu taky všechno nefungovalo. Jen mě napadlo, protože s webminem mám už nějakou zkušenost. Taková kombinace klikačky a ruční úpravy konfiguračních souborů. Jak říkám, v linuxu jsem začátečník a první linux byl právě ubuntu. Ale nevadí, já si zvyknu :-)
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Konfigurace routeru - webmin

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill