Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Webserver
- - Od budulinek Dne 2015-12-25 11:25
Ahoj,
na Turrisu provozuji vlastní webové stránky. Využívám vestavěný lighttpd. Aby mi web běhal, musím přidat výjimku do konfigurace fastcgi pro Foris. V minulosti jsem upravoval soubor /etc/lighttpd/foris.conf (nebo tak nějak), poté, co jste změnili strukturu konfiguračních souborů pro lighttpd, musím upravovat soubor  /usr/share/foris/lighttpd-dynamic-conf

do řádku
\$HTTP[\"url\"] =~ \"^\" + var.foris.scriptname + \"(?(?<!/)/|)(?!static|cgi-bin|luci-static|plugins)\" {\n\

přidám jméno složky a web funguje.

Problém je v tom, že soubor /usr/share/foris/lighttpd-dynamic-conf se přepisuje při každém updatu.

Dělám něco špatně? Konfigurační soubory k lighttpd by měly být postaveny tak, aby bylo možné spouštět vlastní weby. Možná existuje nějaký způsob, jak to udělat jednoduše a trvale, akorát jsem to přehlíd... Díky za radu.

Budulínek
Nadřazený - - Od Ondřej Caletka (>>>) Dne 2015-12-25 21:20
Do generátoru konfigurace byste zasahovat neměl. Místo toho použijte novou volbu forisu scriptname pro přesunutí kořene forisu mimo kořen webserveru:


config config 'server'
        option scriptname '/foris'


V tu chvíli máte uvolněné ruce a můžete si v kořeni web serveru provozovat svůj web dle svých představ. Případně si klidně v konfiguraci webserveru nastavte přesměrování z / do /foris/, aby po zadání samotné adresy vyskočil Foris jako doposud.
Nadřazený - - Od budulinek Dne 2015-12-27 10:37 Hlasů 1
Skvělé, díky moc!

Přimlouval bych se za samostatnou sekci "Webserver" v oficiální dokumentaci. Pro začátek by stačila informace o možnosti doplnění

config config 'server'
        option scriptname '/foris'


do souboru

/etc/config/foris
Nadřazený - - Od NONES (>>>) Dne 2015-12-27 11:08
No, tak přesně po tomhle už tady volám drahnou dobu - viz zde nebo zde, bohužel zatím naše přání vyslyšeno nebylo :confused:
Nadřazený - Od quercus.mojeid. Dne 2016-10-05 22:27
Chtěl bych opět oživit žádost o návod jak zprovoznit webserver (lighttpd). Ve fóru jsem našel několik vláken s informacemi, ale chybí mi ucelený návod jak nastavit webserver (ideálně s php a mysql) a přitom nerozhodit administraci.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Webserver

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill