Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Resolvování lokálních jmen
- - Od LadislavLaska Dne 2016-01-24 22:51
Ahoj,

zase jednou jsem se rýpal v turrisu a snažil se přijít na to, proč se mi neresolvují lokální jména.

Dnsmasq všechno zaloguje do /tmp/dhcp.leases, ale unbound si to nepřečte. Když jsem chvíli hledal nějakou podrobnou dokumentaci k unboundu (a moc nenašel), usoudil jsem, že si musím nadefinovat lokální zónu. Ale to si musím napsat skript, co to bude dělat, a někam ho nahookovat, a...

A proč to vlastně nejde out of the box? Já bych se vsadil, že to dříve fungovalo. Ale žádné reference v /etc/config/unbound jsem nenašel.

Chvíli jsem si myslel, že je problém, když si nastavím dns servery svého poskytovatele, nebo třeba OpenNIC, tak neprojdou dotazy; to je ale asi problém s DNSSEC, protože s 8.8.8.8 to chodí dobře. Inu, co já vím.

Nápady? Funguje vám lokální resolvování na turrisovi a já si něco rozkonfiguroval?
Nadřazený - - Od rene.kliment (>) Dne 2016-01-24 23:42
Už se to tady na fóru řešilo stokrát.
Nadřazený - Od LadislavLaska Dne 2016-01-24 23:45
Díky za odkaz. Hledal jsem opravdu poctivě, ale nepodařilo se mi přesvědčit místní fórum, aby mi nějaký takový příspěvěk vydalo (a listovat jsem nechtěl).
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Resolvování lokálních jmen

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill