Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / logtrigger
- - Od druzicka Dne 2014-04-19 21:41 Hlasů 1
Dobry den,
hledal jsem nahradu za popularni fail2ban (ten se pro pouziti Pythonu nedoporucuje pro velke naroky) pro OpenWRT a nasel jsem projekt logtrigger a jeste jedna logtrigger. Ted dve otazky. Nebude na skodu projektu Turris potencialni utocniky zarezavat hned po par neuspesnych pokusech kvuli statistice protovzu? A pokud ne, nevazuje nekdo kdo ma vetsi zkusenosti s vyrobou baliku, vyrobit tento ballik pro Turrise? :)

Pekny vecer

David
Nadřazený - Od Michal Vaner (>>) Dne 2014-04-22 10:38
Dobrý den

O tom balíčku, netuším, kdy bychom na to mohli mít čas. Každopádně, fail2ban klidně zkuste, python na Turrisu už je. Turris je trochu silnější, než většina routerů (např. máme více než 8MB flash paměti, což je asi tak ten hlavní důvod proč tam neinstalovat python).
- Od roboraptor Dne 2016-03-20 02:09
Dobrý den
Pod turrisem na síti mám na serveru Asterisk*
Před turrisem jsem měl MikroTik a tam jsem měl už předtím vyblokované manuálně (protože jsem F2B nerozjel) nějaké rozsahy adres.
Po přechodu na Turris mi zase v konzoli Asterisku vyskakuje plno chybových hlášení o tom jak neprochází ACL a Wrong password.
Existuje i tady nějaké řešení?
Propojení s F2B na serveru s turrisem?
Nechce se mi to zase manuálně zadávat protože v LuCI mi to přijde děsně kostrbaté (Mikrotik WinBOX ForTheWin)

A ještě jednu,
Existuje nějakí manuální subskribční systém kam pošlu vadnou (zrobotovanou) IP a někdo to v rámci dne/týdne vyřeší (ve stylu porovnávání se záznamem) a pošle na globální seznam špatných?
Nebo je to založené jenom na automatizovaném záznamu?
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / logtrigger

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill