Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Veřejnost / Všeobecná diskuse / Turris OS na jakémkoliv OpenWRT
- - Od kadlcikales Dne 2016-02-19 18:38
Chtěl bych se zeptat je nějaká možnost upravit si openwrt na jakémkoli routeru na Turris OS ?? , popřípadě je nějaké možnost rozběhnout Turris OS na X86 (Alix a podobně) Díky :lol: :lol:
Nadřazený - - Od Ondřej Caletka (>>>) Dne 2016-02-20 16:05 Hlasů 1
Obávám se, že vývojáři z CZ.NIC nemají kapacity na podporování jiného než vlastního hardware. Naštěstí je to ale Open Source, takže takovou věc může dělat kdokoli jiný. Jen je otázka, čeho přesně chcete dosáhnout, protože TurrisOS je v podstatě především přejmenované OpenWRT.

Pokud byste však chtěl třeba automatické aktualizace, tam u všech SOHO routerů s OpenWRT narazíte na nedostatečnou kapacitu flash paměti. Nehledě na to, že vývojáři TurrisOS vám jistě nebudou posílat aktualizace pro jiné platformy :)
Nadřazený - - Od kadlcikales Dne 2016-02-22 01:32
Já nechci automatické aktualizace :confused: jen bych chtěl nějaký pořádný systém (router mám X86 pořádnou Intel desku s MikroTik :lol:) do jedné větší sítě , jde mi o to že Turris os :grin: dokáže odfiltrovat různý (Bordel z internetu :twisted:) Botnety , DDOS útoky atd. , má pěkný minipot :grin: , honeypot :grin: a další , nedalo by se doinstalovat funkce Turris OS do Normálního :wink: openWRT :wink: tyto funkce přes instalační balíčky :cool: ?? , Pokud ano kde bych mohl stáhnout balíčky :smile: ??? nebo je nějaká alternativa Turris , Kdy bude možnost si koupit někde Turris Omnia :lol: ?? , na Indiegogo jsem to nestihl :cry: (Nebo před předobjednávky na Indiegogo pokračují dál ?? :eek: :lol:)  .  Díky moc za Odpověď :wink: ,  přeji hezký den :cool: :smile:
Nadřazený - - Od kosi123 Dne 2016-02-22 01:36
Na indiegogo je stále k dostání... Aktuálně za 229$ https://www.indiegogo.com/projects/turris-omnia-hi-performance-open-source-router#/
Nadřazený - Od kadlcikales Dne 2016-02-22 02:12
Jak dojdou prachy jdu si ho koupit :D , ale nešlo by jakou nouzové řešení jen pro tuto síť neco vymyslet nebudu jim tam dávat omnia router , když tam mají drahý Intel.    https://linitx.com/product/fabiatech-fx5625-intel-atom-18ghz-8-nic-firewallrouter-platform-8-intel-gigalan/13468  , výměnu hardware mi nikdo neschválí , ale software jo .......
Nahoru Téma Veřejnost / Všeobecná diskuse / Turris OS na jakémkoliv OpenWRT

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill