Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Turris po rebootu občas nenaběhne
- - Od Vojtas Dne 2014-04-21 17:06
Ahojte, stalo se také někomu, že po provedení restartu z LuCI turris nenaběhne? Mě se to včera stalo (a nebylo to poprvé), po vzdáleném rebootu turrise již nenaběhl :confused:. Většinou to vyřeší odpojení od napájení na dýl jak cca 10 sec., ale když jste daleko od domova, tak je to problém... 24 hodin byl bohužel odpojený od netu a veškerá zařízení (IP kamery, NAS ...) tak byla nedostupná :mad:.
Dále jsem zaregistroval problém u zabezpečení wifi, kdy když změníte heslo a následně (klidně po čase - několika dnech) vypnete wifi a pak zase zapnete, při ověření požaduje původní (již nahrazené) heslo...
Nadřazený - Od Tom Dne 2014-04-21 17:46
Ahoj, to se mi jednou stalo taky, jak píšeš, musel jsem odpojit napájení a až pak to najelo. Při opakovaných restartech to už ale proběhlo dobře, i když i tak dost dlouho trvá, než Turris znovu naběhne. S wi-fi zkušenost nemám, prakticky ji nevypínám a heslo mám stejné už roky na čtvrtém routeru :-)
Nadřazený - Od JiriMuron Dne 2014-04-22 18:43
Taky se mi to stalo...
uci commit
reboot
A následovala cesta na půdu :confused:
Nadřazený - Od alb Dne 2014-04-22 19:58
taky par dni nazpet ....
uci commit
reboot

I po odpojeni/pripojeni napajeni na LAN strane nejela zadna sluzba. IP pouze odpovidala na PING. WAN vypadal ze funguje ale netestoval jsem to zvenku.
To odpojeni napajeni asi nebylo dostatedne dlouhe, takze jsem otestoval factory reset :-)
Nadřazený - Od MilanMr Dne 2014-04-23 10:23 Upraveno 2014-04-23 10:26
Nejsem si jist zda to má souvislost (podobnost tady je, ale ne úplně stejná), v neděli když jsem se probudil, nešlo se dostat na některé weby a nešlo se ani dostat do nastavení routeru , dokonce jsem zjistil, že NAS měla z ničeho nic jinou IP adresu která je přidělována pomocí DHCP, v DHCP je nastaveno, že určitou IP adresu má dostávat staticky. Řešení: vypojil jsem napájecí kabel routeru a zase připojil a pak manuálně jsem opravil přes synology assistant IP adresu NASu.
Nadřazený - - Od Martin Strbačka Dne 2014-04-23 12:05
Dobry den,

diky za hlaseni. Jednoho Turrise tu trapim automatickymi restarty a zatim se mi vami popisovane chovani nepodarilo reprodukovat. Kdyby se vam to jeste nekdy stalo, prosim zkuste se pripojit na seriovou konzoli a co vam z ni vypadne.
K wifi: Prosim muzete overit, ze zadavane heslo se opravdu lisi od toho uvedeneho v souboru /etc/config/wireless? Dekuji
Nadřazený - Od Vojtas Dne 2014-04-23 15:49
v souboru /etc/config/wireless je heslo správné. Každopádně jsem na to už zřejmě přišel. Problém nastane když si LuCi v políčku ve kterém je heslo dám toto heslo zviditelnit. Zobrazí se to původní... je to automatickým vyplňováním v prohlížeči chrome... Moje chyba, omlouvám se. Dnes jsem provedl několik zkušebních rebootů (hrál jsem si s rainbow) a Turris zatím vždy naběhl korektně.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Turris po rebootu občas nenaběhne

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill