Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Nefunguje imap email klient na android zařízeních
- - Od ales.zeleny Dne 2016-05-01 18:34 Hlasů 1
Dobrý den,

stala se taková věc... několik týdnů již na android zařízeních (Sony, Asus, Samsung, Doogee) nefunguje stahování pošty z imap.seznam.cz na portu 993 se zapnutým SSL ani port 143 bez sifrovani. Jakmile je dané zařízení připojeno přes mobilní data, nebo jinou wifi než Turris (třeba u sousedů, stejný provider), tak všechno finguje. Neméně podivné je, že K9 mail bez problému s imap.sezmam.cz na 993 s SSL funguje. Aby toho nebylo malo, smtp.seznam.cz pro odchozi postu funguje bez problemu jak na prtu 25 (pro vyzkouseni), tak 465 s SSL.

Kdyby to nefingovalo nikdy, prosim, ale posta drive normalne chodila.

Nemate nekdo podobnou zkusenost a hlavne reseni pro danou situaci (v rodine jsem jediny uzivatel K9Mail, ostatni jsou v poode s vychozim email klientem)?

Vzhledem k vyse popsane kombinaci (funguje to vsude, jen pres Turris ne, ale nketere aplikace i pres Turris ano... chovani je spolecne pro ruzne stara zarizeni - rozptyl cca 5 let od ruznych vyrobcu) se dohaduji, zda implementace IMAP klienta v stabdardnim android email klientu nemuze byt nejaka treba ne zcela podle standardu a Turris mozna ziskal nejake pravidlo do firewall-u, proc to prestalo fungovat???

Napada mne jiz jen tcpdump, jenze o imap protokolu celkem nic nevim, tak mam pochybnost, zda bych (i z nesifrovaneho prenosu) neco zjistil. Postovni klient jen tupě napíše "problém při sojení se serverem", což není zrovna užitečné chybové hlášení.

Budu rád za každý tip, jak příchozí imap poštu znovu rozpohybovat.

Děkuji Aleš Zelený
Nadřazený - - Od rene.kliment (>) Dne 2016-06-20 15:59
Zdravím.

Mám stejný problém. Nemáte IPv6 od SixXS? Podezřívám rozbitou IPv6 konfiguraci. Zatím jsem to vypnul a trochu se to chytlo. Dále, když dáte ve Forrisu test připojení, je vše OK?

René Kliment
Nadřazený - - Od ales.zeleny Dne 2016-06-22 17:09
Dobrý den,

IPv6 mám vypnuté (z jiného důvodu), provider je CzechOlnline (ci jak se to dnes jmenuje) a nasledne pres komunitni sit. Problem je jen obcas a sem tam zatuhne i google hangout. Nekdy pomuze na mobilu vypnout a zapnout wifi (turris jsem nerestartoval).

Aleš Zelený
Nadřazený - - Od Laser007 Dne 2016-06-22 21:47
Já bych řekl,že někde v té "komunitní" síti přes kterou jste propojen je něco co přiřadí vašim Android zařízením IPv6 adresu. Až se zase příště vyskytne ten problém podívejte se do nastavení Androidu a jsem si na 100% jistý, že budete mít přidělenou IPv6 adresu.

Android je tak pokrokový, že emailový klient pokud má IPv6 adresu tak se vehementně snaží použít IPv6 protokol a i když to nejde tak IPv4 nepoužije.
Nadřazený - Od azeleny.mojeid. Dne 2016-06-22 23:07
Dobrý den, IPv6 to nebude, kvůli automatickému přelaďování kanálů - které nechceme, neb to v našich podmínkách jen trvale ladí - nemůžeme udělat upgrade firmware, aby IPv6 podporovala síť, od providera je IPv6 již řadu let funkční. To ale není to podstatné, podstatné je že nefunguje Android built-in email klient, zatímco K9Mail bez problému funguje (jenže ten se líbí jen mě a zbytek rodiny jej nepoužívá). Kdyby konektivita nebyla, tak by bylo jedno jaký klient se o spojení snaží, tedy pokud Android nekonfiguruje TCP stack  pro každou aplikaci nějak zvlášť...

Aleš Zelený
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Nefunguje imap email klient na android zařízeních

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill