Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Nejde ssh server
- - Od msuchy Dne 2016-10-02 10:06
Tak jsem včera rozbalil Omnii a dneska jsem se odhodlal to trochu více prozkoumat. Ale mám problém se přihlásit na Omnii přes ssh. Zkouším ssh root@192.168.1.1 z notebooku připojeného přes wifi (na té omnii) a vypadá to, že ten ssh port není vůbec otevřený.  Když zkusím jít do LuCI, tak vidím openssh-server jako nainstalovaný, v záložce Po spuštění zkouším službu vypnout/zapnout/nastartovat a nemá to žádný vliv. Iniciální nastavení Forise jsem prošel až do konce (ten by to měl dle dokumentace zapnout). V systémovém logu na LuCI nevidím nic co by se týkalo ssh. Nějaký nápad?
Nadřazený - - Od Radomír Polách Dne 2016-10-03 00:56
Nadřazený - - Od msuchy Dne 2016-10-03 18:50
Jo, to bylo nejpíš ono.

Nejdříve jsem tam do to:

  ssh-keygen -t rsa -f /etc/ssh/ssh_host_rsa_key
  ssh-keygen -t dsa -f /etc/ssh/ssh_host_dsa_key
  ssh-keygen -t ecdsa -f /etc/ssh/ssh_host_ecdsa_key

  ls -al /etc/ssh
  /etc/init.d/sshd start

Ale to nepomohlo. Když jsem zkusil dát ten ssh-keygen přes "Vlastní příkaz" v LuCI kde se zobrazí výstup, tak to napsala "Do you want to generate key (y/n)". Tak jsem před to zkusil vrazit "yes |", ale to taky vypadalo že to neprošlo, navíc se to trošku posr^HHHkazilo. Asi proto, že hned následovala otázka na passphrase. Tak jsem tam zkusil dát "echo y|". Ale po rebootu pořád nic. Ale pak jsem si všiml, že tlačítko restart, nedělá reboot, tak jsem to vytáhl ze zásuvky a zase zapojil a od té doby sshd funguje. Když jsem se přihlásil, tak jsem pro jistotu ty klíče přegeneroval a od té doby na to raději nešahám, protože to už funguje.
Nadřazený - Od Jan Čermák (>>) Dne 2016-10-04 07:57
Ta otázka na passphrase se dá potlačit přidáním parametru -N "". Pak stačí buď to yes |, aby to prošlo přes otázku na přepsání klíče, nebo před tím ještě udělat rm -f /etc/ssh/ssh_host_*.

Alternativní cestou je pak obnovení továrního nastavení. Před tím můžete provést z Forisu zálohu nastavení (záložka Údržba) a po factory resetu a nastavení hesla zbytek průvodce přeskočit a nastavení obnovit ze zálohy.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Nejde ssh server

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill