Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / doporučte platformu pro blogování a tvorbu stránek na turris
- - Od meitner.mojeid. Dne 2016-11-02 18:22
ahoj, doporučte mi něco, v čem mohu pohodlně vytvářet weby na turrisu. Předpokládám, že WordPress na Turris asi nedostanu.

Mám zkušenosti s github-pages, wordpressem, blogerem.

Rád bych něco, co bude šlapat na výchozím lighttpd, abych nemusel konfigurovat jiný server, mám ještě apache, ale ten mám jen kvůli letsencrypt obnovování certifikátů, protože jsem ještě nepřišel na to, jak to nastavit v lighttpd. Ale jak zprovozním acme v lighttpd, tak apache plánuji odinstalovat.

Ideálně něco intuitivního, s možností šablon, s podporou českých znaků, co si bude pamatovat hlavičku, patičku, postraní panel, ideálně něco dynamického (v php?), ale může to být generátor statických stránek. Má někdo s něčím takovým zkušenosti? Jak řešíte webovky či blogy?
Nadřazený - - Od Mishka Dne 2016-11-02 20:02 Hlasů 1
Ahoj,
trochu odbočím - ohledně Let's Encrypt používám na Turris 1.0 i Omnii https://github.com/Neilpang/acme.sh . Autorizuji přes DNS, nepotřebuji k tomu Apache a je to jeden bash script. Navíc to přes cron automatizuji.
Nadřazený - - Od meitner.mojeid. Dne 2016-11-03 08:51
Ahoj, to je zajímavé, můžeš mi dát prosím příklad konfigurace? Zase jsem si to nějak rozhodli a přepsal si podepsaný certifikát prázdným souborem.
Nadřazený - - Od meitner.mojeid. Dne 2016-11-04 17:25
aha
/etc/letsencrypt/acme.sh --issue --dns -d example.com
Nadřazený - Od Mishka Dne 2016-11-04 22:04
přesně tak. Pak ručně upravíte dns txt záznam (já to dělám automaticky přes Cloudflare API, má to také podporu v acme.sh) a dáte to samé, ale místo --issue dáte --renew a máte certifikát.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / doporučte platformu pro blogování a tvorbu stránek na turris

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill