Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Výpadky na wanu a wan2
- - Od zachyunl Dne 2016-11-11 05:21
Dobrý den, při připojení přes nového providera se mi stává, že dojde na wanu k "zamrznutí" a přestane jít net. Z tohoto důvodu jsem si rozeběhl přes mwan3 záložní připojení, které ale také na wan2 nezafungovalo. Nejvíce podivné na všem je, že když vytáhnu kabel z routeru a strčím napřímo do PC, tak net běží. Poté kabel dám zpět do routeru a internet se rozeběhne i přes router. Nemáte někdo obdobnou zkušenost, případně návrh řešení? Mám Turris ver. 1.0. Případně sem mohu dát syslog, ale já v něm nic nenašel.

Jirka
Nadřazený - - Od CIJOML (>) Dne 2016-11-14 14:52
Zkus to kontrolovat skriptem a kdyz to nastane tak ten interface dat down a zas up
Nadřazený - Od zachyunl Dne 2016-11-15 06:54
Můžete mi pomoci se skriptem, o něčem takovém jsem přemýšlel, ale nevím jak na to. Při posledním výpadku jsem koukal do rozhraní mwan3 a wan rozhraní je dole. Zkoušel jsem přes shell linku nahodit, ale nepomohlo to. Wan2 (CDMA záložní linka) se tvářila že je nahozená, ale stejně mwan3 na tuto linku nepřepnul. V syslogu není nic pořádně vidět, jenom že je linka down nebo up.
Nadřazený - - Od pavelhusek Dne 2016-11-14 22:01
Nejspíš mám stejný problém. Budu to ověřovat ještě pomocí jiného routeru, abych vyloučil jinou chybu, např. u poskytovatele a pokud to s jiným půjde, tak budu muset Turris poslat do CZNIC, ať mu domluví, když mám ještě skoro rok sbírat data.
Nadřazený - Od zachyunl Dne 2016-11-15 06:51
A také máte mwan3? Já měl podezření, že mi to dělá připojení přes powerline. Ale koukám, že pravděpodobně bude problém v Turrisu. Nejhorší je, že se tento stav nedá simulovat. U mě to je výpadek např. jednou za 3 dny z ničeho nic, nezávislý na jakékoliv době či zařízení, které mám puštěno doma.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Výpadky na wanu a wan2

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill