Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Veřejnost / Všeobecná diskuse / Omnia, DMZ (uzamčeno)
- - Od nazir Dne 2016-11-20 20:33
Potřeboval bych za svojí novou Omnii pověsit další část sítě tak, aby si její hraniční prvek vzal veřejnou IP, přidělenou od ISP na WAN Omnie (od ISP je přiděleno víc, než jedna veřejná IPv4) a Omnie do provozu vůbec nezasahovala.
Ideální je k tomu zjevně eth2 na Omnii s portem 4.
Je někde polopatický postup, prosím?  Zřejmě bude třeba odstranit eth2 z LAN a vytvořit s ním nové rozhraní (jako protokol dát nespravovaný?), jak ale dál nastavit fyzické nastavení rozhraní, firewal a swišť?
Nadřazený - - Od Ondřej Caletka (>>>) Dne 2016-11-21 14:29
Nejjednodušší bude odstranit eth2 z rozhraní lan přidat jej do rozhraní wan, ze kterého je potřeba udělat bridge.
Nadřazený - Od nazir Dne 2016-11-22 01:19
Aha, to je až urážlivě jednoduché...
Trochu mne pozlobilo, že po aplikaci výše uvedeného zhasla WAN LEDka a nerozsvítila se ani po restartu (samozřejmě nefungoval ani provoz na tom rozhraní), naštěstí se to rozeběhlo po vysunutí a zasunutí kabelu do příslušného portu.  Doufám, že se takové humorné věci nebudou dít častěji (respektive že se už nebudou dít vůbec)...

Děkuji za nasměrování!
Nahoru Téma Veřejnost / Všeobecná diskuse / Omnia, DMZ (uzamčeno)

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill