Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Veřejnost / Všeobecná diskuse / narocnost monitorovani na upload?
- - Od fanoush Dne 2014-04-30 10:08
Ahoj, mate nekdo prehled o tom kolik dat Turris tak zhruba uploaduje pri beznem provozu? Download mi nevadi ale upload mam momentalne 1Mbit/s. Ve smlouve jsou cisla jako 100MB nebo 400MB ale nevidim ze by bylo specifikovano kolik z toho je vlastne upload (mozna spatne koukam). Prisla mi ted nabidka (ani jsem moc necekal, o projektu jsem se dozvedel cca pred 14 dny z clanku na Rootu)  a pred podpisem smlouvy jsem znejistel zda mi to citelne nezpomali internet diky vetsimu vyuziti uploadu (bezne browsovani, nejaky download, zadny server vystaveny ven). Kolik requestu tak Turris cca udela za hodinu/den ve smeru ven kvuli posilani statistik? Muze mi to citelne zahltit upload pri beznem dennim provozu?  Je Turris dobry napad s 1MBit upload?
Nadřazený - - Od Michal Vaner (>>) Dne 2014-04-30 10:53
Dobrý den

Ta čísla ve smlouvě jsou celkově trochu nadhodnocená, aby to byl „bezpečný“ odhad.

Celkově, co se aktuálně posílá:

• Jednou za hodinu to kontroluje, jestli jsou updaty. Pokud žádné nejsou, pak je to jedno https spojení s několika byty přenesených dat. Velikostně jak upload tak download by mohl přibližně odpovídat návštěvě jedné stránky bez obrázků (neměřil jsem přesně, kolik bytů to bude).
• Jednou za hodinu se pošlou ladící logy ze sbíracích daemonů. Za běžných okolností, kdy všechno chodí, by to mohly být jednotky řádků, takže opět pár kilobytů.
• Jednou za čtvrt hodiny se pošlou záznamy z firewallu. Limit je na max. 1000 záznamů, každý má tak 100-200 znaků, takže tam je to taky tak max. čtvrt MB. Ale většina lidí má těch záznamů z FW relativně málo, tohle je horní odhad.
• Průběžně se komunikuje v rámci sbíracího daemona ucollect, ten si povídá co chvíli (v intervalech minut), ale posílané zprávy jsou maličké ‒ řádově stovky bytů ‒ a nové spojení se na ně nezakládá, využívá se stále stejné.

Myslím si, že na odezvu při prohlížení internetu by to nemělo mít žádný viditelný vliv. Ta komunikace je dost roztroušená v čase. Pár dní jsem Turrise testoval na 0.5MB připojení (v každém směru) a nepřišlo mi to nijak pomalejší, než obvykle.
Nadřazený - Od fanoush Dne 2014-04-30 11:50
To zni rozumne, diky :-)
Nadřazený - Od lzita (>) Dne 2014-05-02 09:19
Mám ADSL 6MB download, 300KB! upload a bez problémů....
Nahoru Téma Veřejnost / Všeobecná diskuse / narocnost monitorovani na upload?

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill