Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Veřejnost / Všeobecná diskuse / omezeni fora na majitele routeru
- - Od fanoush Dne 2014-05-02 11:45
Par minut mi trvalo nez mi doslo proc nevidim u topicu  "Uživatelská vylepšení/USB port pro tiskárnu" moznost odpovedet. Asi nemuzu odpovidat na nic v sekci "Majitelé routerů" proto ze jeste nemam router. Moc nechapu k cemu to omezeni je. Z povahy diskuzi mi nepripada ze by to omezeni neco pozitivniho prinaselo. Chtel jsem neco poznamenat k tematu a nemuzu. Komu to prospeje?
Nadřazený - - Od fanoush Dne 2014-05-02 11:49
A az mi router prijde jak vubec forum pozna ze uz ho mam? Nevidel jsem nikde v profilu ze bych mohl nastavit ze jsem majitel routeru.
Nadřazený - - Od fanoush Dne 2014-05-02 12:01
Aha, hmm, tak na https://www.turris.cz/cs/support pisou "Pokud použijete stejné mojeID či e-mailovou adresu, jako při registraci na www.turris.cz, získáte přístup k sekci vyhrazené uživatelům routeru". To jsem bohuzel neudelal, nevsiml jsem si toho a na diskuzni fora normalne pouzivam jiny email nez na vazne veci. Ani dodatecna zmena emailu v profilu na tu stejnou adresu pod jakou jsem registrovan na turris.cz a odhlaseni/prihlaseni nepomohlo.
Nadřazený - - Od Michal Vaner (>>) Dne 2014-05-02 13:11
Ta změna emailu a odhlásit/přihlásit by fungovat mělo. Už máte svůj router registrovaný?
Nadřazený - Od fanoush Dne 2014-05-02 13:41 Hlasů 1
Jsem ve stavu "Zatím nemáte zaregistrován žádný router." a "Vaše objednávka již byla potvrzena. V této chvíli ji zpracováváme, nebo je již na cestě k vám. Routery zasíláme pravidelně jednou týdně. Proto může trvat až několik dní, než vám ho odešleme".

Ale myšlenka byla proč vlastně diskuzi omezovat na majitele. Nestačí registrace na fóru? Možná když už tak jenom zakázat zakládání nových témat v té sekci, ale nemožnost reakce na něco v existujícím tématu je trochu divné.
- - Od stibi Dne 2014-05-03 21:14
Ahoj, mám podobný problém.
Router už mám doma, funkční, zaregistrovaný na turris.cz.
Tady na fóru vidím sekci "Majitelé routerů", můžu číst, ale "write" nemám.
Email jsem použil stejný tady, i pro objednávku routerů.
Nejspíš tady na fóru chybím ve správné grupě, nebo jsem ještě něco přehlédnul.
Prosím o pomoc, díky!
Nadřazený - Od horada (>) Dne 2014-05-04 10:54
Zkusil bych se odhlásit a přihlásit znovu (více se to řeší zde).
- - Od Bedřich Košata Dne 2014-05-06 07:59 Hlasů 3
Omezení většiny fóra pouze na uživatele routeru jsme udělali především jako ochranu proti spamu a hlavně flamewarům. Neradi bychom, aby se z fóra stala obdoba diskusí na Lupě či Abclinuxu.

Toto rozhodnutí samozřejmě nemusí být definitivní a možná jej časem změníme. Bude to hodně záležet na tom, jak se bude vyvíjet sekce přístupná všem. V tuto chvíli ale preferujeme uzavřenější ale "čistší" diskusi.
Nadřazený - - Od fanoush Dne 2014-05-06 09:45
Hmm, aha, takze zakazani jenom novych topicu by vam nepomohlo, nechcete i prispivani do existujicich.
Ted se mi to stalo znovu, chtel jsme neco poznamenat do "Majitelé routerů / Technická podpora / Kabelový modem před Turrisem - v módu router nebo bridge?" a zase nemuzu. Pro mne se to vyresi az mi router za par dni prijde. Ale i tak. Navrhoval bych opacny postup. Povolit to ted vsem registrovanym a az se objevi flamewar tak to zpetne zapnout. Vlajecky majitel routeru bych samozrejme nechal.
Nadřazený - - Od NONES (>>>) Dne 2014-05-06 17:21
Já myslím, že navržený způsob restrikcí pro přístup do jednotlivých sekcí fóra je správný. Obecně je lepší na začátku stanovit větší restrikce a pak případně povolovat šrouby než naopak.
Nadřazený - - Od fanoush Dne 2014-05-07 07:57
To ma malou logickou chybku, neni jasne jak se presne pozna ze se maji povolovat srouby kdyz uz jsou utazene. Naopak pri obracenem postupu je to vcelku jasne, objevi se to ceho se spravci boji.
Nevsiml jsem si ze by se zde ve vseobecne sekci podobne veci objevily takze vidim jenom ty nevyhody. Autori prispevku moc nehledi do ktereho fora zvuj prispevek vlozi (respektive hledi na to kam tematicky patri, ne kdo tam ma pristup) a pak clovek registrovany na tomto foru nemuze reagovat - napr tomu cloveku poradit protoze sice nema zrovna router znacky Turris ale jiny s openwrt. Treba mu z googlu vypadne link na nejakou diskuzi zde, registruje se a pak ho to akorat nastve.

Kazdopadne jsem necekal tak dlouhou diskuzi a zas tak moc mi na tom nezalezi, jenom mi ta restrikce neprisla jako dobry napad, to je vse :-)
Nadřazený - Od stibi Dne 2014-05-07 08:10
Já jsem z toho jak to tady funguje docela nadšený. Kdyby se tu nahrnulo stejné publikum, které dělá "diskuze" na abclinuxu, rootu a dalších, nebylo by to čitelná a použitelná diskuze.
- Od mkyral Dne 2015-09-29 20:01
Co třeba kompromis. Já budu sice již brzy turrista, ale troufnu si řící, že, stejně jako já, začně většina lidí prohledávat fórum majitelů routerů až poté, co dostanou a potvrdí pozvánku. Zjišťují, co s turrisem dělají ostatní, případně si ověřují, jestli se tu někde neobjevil jejich nápad a mohli by si ušetřit práci. No a při té příležitosti je může napadnout nějaký dotaz, který nemůžou hned položit.

Možná by stálo za to, nečekat na registraci routeru, ale vzít v potaz potvrzenou pozvánku. Klidně třeba podmínečně. Jen nevím, jestli už není pozdě :-D
- - Od motas666 Dne 2015-10-02 19:24
Jakým způsobem se můžu účastnit diskuse pro majitele Turris? Použil jsem stejný email jako v objednávce routeru, ale možnost přispívat mám jen ve veřejné části diskuse.
Nadřazený - Od motas666 Dne 2015-10-02 19:25
Aha, tak se stačilo odhlásit a přihlásit :-)
Nahoru Téma Veřejnost / Všeobecná diskuse / omezeni fora na majitele routeru

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill