Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Odinstalace nepotřebných balíčků
- - Od stibi Dne 2014-05-04 16:38
Ahoj,
chtěl jsem si OpenWRT na Turrisu trochu pročistit. Zdaleka nevyužiju všechny služby, které jsou ve výchozím stavu nainstalované.
Takže jsem prošel všechny balíčky, odstranil jsem, co jsem tam nechtěl. Dal jsem si docela záležet, pročistil jsem i initscripty, protože ty tam zůstaly, i když bych očekával, že je balík se službou vezme s sebou.
Každopádně, pokud správně chápu, "updater" mi je tam všechny vrátil zpátky :)

Dá se s tím něco dělat? V /etc/config/updater vidím možnost konfigurovat "lists", zatím jsem nehrabal do zdrojáků, nevím jak to funguje, ale možná tudy?

Díky!
Nadřazený - - Od Michal Vaner (>>) Dne 2014-05-05 08:34
Dobrý den

Chápete to zcela správně, vrátil.

Ano, část konfigurace lze provést tam. Pokud nějaký z těch seznamů odstraníte, při dalším updatu se balíčky do něj přiřazené odstraní. Případně můžete pustit updater ručně hned po úpravě konfigurace (přes updater.sh -n). Bohužel pro tohle ještě nemáme žádný frontend.
Nadřazený - - Od Ondřej Caletka (>>>) Dne 2014-05-06 08:15
Kde se definují ty seznamy?

Doporučoval bych přinejmenším odstranit radvd a luci-app-radvd. K ničemu není (6relayd toho umí mnohem víc) a jen mate lidi :smile:
Nadřazený - Od stibi Dne 2014-05-06 08:32
Rýpal jsem do toho zatím fakt jenom trošičku, víc se k tomu dostanu o víkendu, jsem nervózní z tě hromady software která tam leží, nic nedělá a straší v administraci :)
Tipuju, že tohle je třeba list: https://api.turris.cz/updater-repo/00000005/lists/generic
https://gitlab.labs.nic.cz/turris/updater
Nadřazený - Od Michal Vaner (>>) Dne 2014-05-06 12:41
Dobré ráno

On Tue, May 06, 2014 at 09:15:26AM +0200, Forum Turris wrote:

> Kde se definují ty seznamy?


Definují jaké nainstalovat? V /etc/config/updater. Nebo co je v nich? U nás na serveru. Klientská část updateru neumí vůbec řešit závislosti, server je předpočítává.

> Doporučoval bych přinejmenším odstranit radvd a luci-app-radvd. K ničemu není (6relayd toho umí mnohem víc) a jen mate lidi :smile:


Díky za upozornění, provedeno.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Odinstalace nepotřebných balíčků

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill