Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Veřejnost / Všeobecná diskuse / Zmena ISP
- - Od Novotak33 Dne 2014-05-10 07:15
Zdravim,
mel bych dotaz, doufam, ze smerovan do spravne diskuze. Router Turris mi teprve prijde v dalsi odesilaci varce, takze zatim jeste stastnym majitelem nejsem, bohuzel :-( :-D . Muj dotaz ale souvisi s vyberem ISP, kdyz jsem vyplnoval formular z domova, tak jsem nevedel, ze se k nam do domu chysta ISP s lokalni optikou  (JON.cz) , ja jsem momentalne u UPC. Jak je to tedy se zmenou ISP ? Je mozne prejit na mistniho ISP, aniz bych prisel o router nebo je to problem, protoze jsem byl vybran dle lokality a UPC ?
Diky za odpoved, jen dodam, ze u UPC zustanu, pokud to bude nutne, jen je tato opticka pripojka lakavejsi, ale asi mne vsichni chapete :-D
Nadřazený - Od lzita (>) Dne 2014-05-10 09:38
OT: Vaše starosti bych tady v lese 6 km od ATÚ chtěl mít........
Nadřazený - - Od Fait Dne 2014-05-10 22:59
Doporučuji přečíst smlouvu, tam jsou stanoveny podmínky které je třeba dodržet. https://www.turris.cz/media/uploaded/Turris-smlouva_se_zakaznikem_v3.pdf
Ten dotazník bych bral spíše jako takový orientační podle kterého účastníky vybírají a ne jako závazek dodržení všeho co si tam vyplnil. Po uzavření nájemní smlouvy je nutno dodržet podmínky co jsou uvedeny v ní. Využívání stejného providera během celé doby nájmu tam stanoveno není a ani žádná zmíňka o dotazníku.
Nadřazený - Od Novotak33 Dne 2014-05-11 05:20
Smlouvu jsem pred podpisem procital a zadna zminka tam prave o tomto neni, ale jelikoz si cloveka vyberou dle mesta a ISP, tak by mne zajimalo,jak to tedy doopravdy, se zmenou ISP, je :-) . Dle smlouvy by to melo byt v pohode, ale radeji se clovek zepta .
- Od Novotak33 Dne 2014-05-12 10:31
Kdyby někdo chtěl vidět odpověď přímo od cz.NIC, tak tady je :) :

Dobry den,

změna ISP není problém. Uzivatele se snazime vybirat tak, aby byli rovnomerne
rozdeleni v okresech a u providerů. Dale pak uzivatele neomezujeme

Prechazite -li k mensimu ISP, tak je to pro nás i trochu zajímavější než UPC.
Nahoru Téma Veřejnost / Všeobecná diskuse / Zmena ISP

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill