Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Po pokusu o reset se nelze připojit do administrace
- - Od m23 Dne 2014-05-12 21:20
Zdravím,
mám nasledující problém. Po obdržení routeru jsem jej zapojil a vše se zdálo OK. Při prvních testech se však byl přenos dat výrazně pomalější, než bez routeru. Proto jsem se rozhodl provést reset a nastavit všechny parametry znovu. Po uvolnění tlačítka reset došlo k restartu routeru tedy: postupné probliknutí dios (bílo-fialová), potom došlo ke kompletnímu rozsvícení diod zelenou barvou a poté červenou. PO odpojení napíájení a jeho opětovnému připojení se zdá router funkční. Svítí diody WAN (pokud je připojený) i LAN. Bohužel na výchozí IP 192.168.1.1 není router dostupný.

Pomůžete mi identifikovat problém?

Díky

Michal
Nadřazený - Od lzita (>) Dne 2014-05-12 22:26
A když se připojíte kabelem dostanete od DHCP adresu ? Jestli jste třeba nepřenastavil jiný rozsah IP adres.
Nadřazený - Od vlk Dne 2014-05-13 08:19 Upraveno 2014-05-13 08:26
Dobrý den,
z vašeho popisu není jasné, zda jste nechal doběhnout celý proces resetování do továrního nastavení do konce - po rozsvícení všech červených diod se router nesmí vypínat, ale vyčkat (cca minutu) až do doby, kdy se vám všechny diody opět rozblikají "normálně". Pokud jste router odpojil od napájení během rozsvícených červených diod, pravděpodobně reset do továrního nastavení neproběhl celý a v pořádku -> postup zopakujte a vyčkejte o něco déle :-), popř. po doběhnutí resetu pro jistotu odpojte/opět připojte síťový kabel pro znovunačtení IP adresy z DHCP.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Po pokusu o reset se nelze připojit do administrace

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill