Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora - web / Turris.cz - autorizovaná sekce Grafy - náměty na vylepšení (uzamčeno)
- - Od NONES (>>>) Dne 2014-05-18 06:54
Měl bych pár námětů na vylepšení grafů v autorizované sekci webu turris.cz
* nešel by zkrátit interval aktualizace dat - nyní se zobrazují data s jednodenním zpožděním. Úplně on-line to asi není potřeba, ale třeba po 6 hod. by z mého pohledu bylo dostačující.
* ve statistikách zachycených FW paketů bych uvítal spojení IP adresy a cílového portu - takhle poznám, že na mne n-krát útočila ta a ta adresa, že bylo n útoků na ten a ten port. Ale když bych si chtěl zjistit, které adresy mne útočí třeba na port 1433?
* uvítal bych, když by se ve statistikách zachycených FW paketů zobrazovaly IP adresy jako linky služby WHOIS, tj. pouhým kliknutím na IP adresu bych zjistil, do jakého adresního rozsahu kterého providera tato adresa patří.

P.S.: Jsou to opravdu jen náměty na vylepšení, neberte je v žádném případě jako kritiku stávajícího stavu. Vím, že kolem projektu máte hodně práce, kterou oceňuji. Osobně jsem pyšný na to, že mohu být účastníkem tohoto unikátního projektu a tak trochu kolega takových odborníků a nadšenců!
Nadřazený - Od commar (>>) Dne 2014-05-18 07:38 Hlasů 3
Ano, také se přimlouvám za propojení na WHOIS, usnadnilo by to hledání kolik číňanů či pakistánců se pokouší probourat to Turrise.
Ještě bych navrhoval rozklikávací položku Ostatní ve statistikách, pro výpis i têch méně častých. U mě dělá položka Ostatní asi 85% grafu.
Nadřazený - Od JR Dne 2014-05-19 21:31
Souhlasil bych s kolegou - rozšíření funkčnosti a podrobnosti grafů by bylo fajn, vč. zobrazování reverzních záznamů k IP adresám. Jinak osobně jsem narazil ještě na jednu drobnou nepříjemnost - týdenní data se v grafu zobrazí relativně hned, ale pokud vyberu časový úsek měsíc či rok, tak načtení/příprava dat trvá přes 10 sekund. U políčka filtrování dat by bylo fajn mít možnost zadat období (od / do). A pak už jen opravit drobné typografické chybky: popisky y-ové osy - mezera mezi jednotkou a číslem ("4G" ==> "4 G"), sumy dat "30.35 GB" ==> "30,35 GB" (v provozu Turrisu je to třeba zobrazováno správně - česká desetinná čárka), při najetí myší nad graf se místo mezery jako oddělovače tisíce zobrazuje čárka (např. "2,618,322,772 B").
- - Od jro Dne 2014-06-11 13:09
jen FYI - prijde mi, ze grafy na www nejak blbnou:

Treba dneska (11.6.) se mi pro denni data z 9.6. porad ukazuji mesicni data (pro vsechny grafy, u firewallu usuzuji podle poctu zachycenych paketu), pro 10.6. mi to zase ukazuje od 2h rano cistou nulu, tj ani jeden preneseny bajt. Detail odesilani dat ukazuje porad 100%, tj zadna chybejici data.
Nadřazený - Od Jan Čermák (>>) Dne 2014-06-11 16:15
Problém s chybějícími daty pro včerejšek byl u nás, protože nedoběhla synchronizace databáze - data by se měla objevit dnes večer nebo zítra. To, že se Vám zobrazují pro 9. 6. pouze měsíční data, bych viděl na problém na Vaší straně (myslím tím konkrétně v prohlížeči), data tam máte a u mě je taktéž vše v pořádku. Mohlo to být tím, že se rozhraní pro zobrazování grafů dostalo do nějakého podivného stavu (mně se to ale nepovedlo), jednoduše bych to zkusil znovu.
- Od pecival Dne 2015-09-22 10:16
Zdravim,
slo by pre kazdy kolac zostrojit aj bar chart, resp. Line chart?
Asi nie vsade to dava zmysel, ale napriklad pri reportoch z firewallu by som si rad pozrel aktivitu nejakych IP adries v case a nechce sa mi zakazdym stahovat csv a plotit si to vlastnorucne ;)

diky za info.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora - web / Turris.cz - autorizovaná sekce Grafy - náměty na vylepšení (uzamčeno)

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill