Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Porucha routeru..
- - Od araman Dne 2014-06-09 15:35
Dobrý den.   ¨
Obržel jsem router. Nastavil základní věci (wifi, hesla apod.) A podle návodu se pokusil nastavit stmívání led na noc aby nerušili . Až do posavaď bezproblémů. 
Jenže ráno jsem zjistil , že nejde síť a na routeru svítí POUZE power led.  A nelze ho opět zapnout. Po přivedení  napětí jen problikou led a zustane svitit power.
odešlo pár informací a někdy okolo půlnoci asi nastal problém. zjištěno ze statistik. 

Zkusil jsem připojit seriovou konzoli microusb (viz navody) ke zjištění problému či blbého nastavení, ale bez uspěchu. žádná odezva ze strany routeru. resp nic neposílá. ani znak.

Otázka..  dá se to nějak "po domácku" opravit. nebo ho mám radši zaslat zpět na kontrolu ? 

díky za pomoc
Nadřazený - - Od Jan Čermák (>>) Dne 2014-06-09 15:39
Zkoušel jste router resetovat do továrního nastavení dlouhým podržením tlačítka pro restart? Pokud nezabere ani to, určitě router pošlete zpět, protože by se takřka určitě jednalo o chybu z výroby.
Nadřazený - - Od araman Dne 2014-06-09 16:07
Zkoušel jsem držet reset asi 20vteřin. Rozsvítí se ledky na čelní straně. Jedna znich chvili bliká , pak se rozvítí trvale. Ale nepomohlo to.
Nadřazený - - Od Jan Čermák (>>) Dne 2014-06-09 16:17
Opravdu jste reset prováděl správně? Začátek vypadá správně, i když tlačítko stačí držet jen cca 6 vteřin, poté je ale potřeba chvíli počkat - LEDky by se měly rozsvítit zeleně a po chvíli přebliknout na červenou, kdy dochází k samotné obnově. Nesmíte to uspěchat. Trochu obšírněji v dokumentaci: http://doc.turris.cz/troubleshooting/start#obnoveni_tovarniho_nastaveni

Pokud to opravdu nezabere, napište nám na info@turris.cz a domluvte se na výměně, pro přehlednost uveďte odkaz na tuto diskuzi, ať kolegové vědi, o co se jedná.
Nadřazený - - Od araman Dne 2014-06-09 16:25
bohužel, zelená ani červená se nekoná. Hned jak pustím reset, ledky krom jedné (power) zhasnou. a dál se nic neděje.
Nadřazený - Od Jan Čermák (>>) Dne 2014-06-09 16:58
Jediné, čím by to ještě mohlo být, je špatná konfigurace DIP switchů na desce, ale pokud router přestal fungovat sám od sebe a vy jste na ně nesahal, je to velmi nepravděpodobné. Nejlepší bude, když nás kontaktujete na výše uvedené adrese, domluvíte se na výměně a my se podíváme, co se pokazilo.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Porucha routeru..

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill