Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Veřejnost / Všeobecná diskuse / Turris OS jako vnitřní aktivní firewall
- - Od Jaroslav Zdeněk Dne 2014-06-11 21:22
Vybírám teď jaký OS dát na server, který by měl fungovat jako aktivní firewall pro internáty (xyz PC - průměrovaný traffic =~ 200 Mbps) a kvůli lidem s Windows - neschopným si na PC dát antivir (nebo jinak zajistit, aby neměli jiný bordel na PC) se na žádost cesnetu (zjistili že je xyz PC z intru zapojeno do nějakých botnetů) muselo omezit pouze na pár základních komunikačních portů + zavést proxy, ale teď když je k dispozici na testování nový HW + Turris mi napadlo že by se i Turris OS dal využít jako vnitřní aktivní firewall, který by blokoval tyto botnety (a spol.), případně by upozorňoval na konkrétní uživatele (vnitřní IP).

Pokud ne Turris OS, co byste doporučili jiného?

PS: neumím (nejde mi to) zkompilovat OpenWRT - a i když je Turris dělaný na uroutování 1 Gbps, tak ale opravdu ne v takovém množství paketů jako je u nás - proto volím x86(_64)
Nadřazený - Od Jaroslav Zdeněk Dne 2014-12-10 17:43 Hlasů 1
Opravdu mi k tomu nikdo nic nepoví? :(
Nahoru Téma Veřejnost / Všeobecná diskuse / Turris OS jako vnitřní aktivní firewall

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill