Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / auto konfigurace wifi
- Od Pipin Dne 2014-06-21 16:50
Zdravím napadlo mě jak si vlastně turris určuje (automaticky) kanál(pozor to není pásmo) na kterém wifi poběží) jelikož je to zařízení které se nesmí odpojit tak hádám že to moc wifi skenovat nebude... napadlo mě že by to mohlo (tak 1x za 0,5roku) samo přez noc si přeskenovat(důkladně- když nezjistí uživatelovu aktivitu) wifi, a zapamatovat si kde(na jakém kanále) je nejmenší zarušení na dobu mezi. U nás fungují 2. wifi (2,4pásmo 5pásmo + 24ghz :D) takže by to mohlo někdy rušit. Jinak píšu to proto že sem nemohl dřív najít kanál 13 na kterým jsme běžely před tím a teĎ tam je...a hlavně, automatická konfigurace muže být kolikrát v městě x krát lepší než kanál... pokud by se přidalo tohle tak teoreticky... je to perfektní
- - Od jro Dne 2014-06-22 09:03
mimochodem - mi Turris trva na 1. kanale, i kdyz ho pouzivaji vsichni sousedi okolo. Fakt je, ze i na 1. kanale to funguje. Drivejsi TP link vybral 8. Tak jsem si rucne nastavil taky 8 a dale to neresim.
Nadřazený - Od Pipin Dne 2014-06-23 13:38
jo jo i u mě je na 1 kanále i když to podle mě ( i podle mobilu) není jediné volnější pásmo ( i pro 40mhz provoz)
Nadřazený - Od Jan Čermák (>>) Dne 2014-06-23 16:23 Hlasů 1
Je to bohužel tak, neověřoval jsem to ve zdrojových kódech, ale už jsme si dříve také všimli, že "automaticky" znamená "kanál 1". To je bohužel kombinací použitého hostapd a ath9k driveru, jinými slovy věcí, na jejichž opravu tu nemáme kapacitu. Uvidíme, zda se to opraví v budoucnu s aktualizací těchto částí systému z upstreamu OpenWrt. Obecně je ale stejně lepší přístup si to očichat ručně a nastavit vhodný kanál staticky, sousedi to ocení spíš, než když jim bude Vaše AP přeskakovat z kanálu na kanál.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / auto konfigurace wifi

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill