Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Po updatu samovolně odpojovaný disk - nas
- - Od pbuva Dne 2014-07-11 08:48
Po posledním updatu se mi stává, že se odpojí disk namountovaný jako nas (ntfs).
Opět se rozjede po restartu samby, ale po pár minutách až hodinách se situace opakuje.
Nadřazený - Od NONES (>>>) Dne 2014-07-11 09:04
Také se mi občas chová USB flash disk, připojený do USB Turrisu a sdílený pomocí Samby, trochu divně. Třeba v jednom okně mám otevřený share na NAS a normálně funguje. Z prohlížeče se na stejný share pokusím napřímo uložit stahovaný soubor a napíše mi to, že síťová cesta na NAS není dostupná nebo neexistuje. Uložím tedy soubor na lokální disk PC, pak ho přesunu do otevřeného okna s NAS sharem a projde to úplně v pohodě. Prostě SAMBA. Z mého pohledu je to něco opensource, co se pokouší implementovat cosi, aby to bylo kompatibilní se standardy používanými ve Windows. Navíc má SAMBA asi 4 verze různě implementující protokol SMB, což může mít vliv na správnou funkčnost. Obecně mám dobré zkušenosti s tím, když se něco ze světa opensource portuje na Windows (třeba GIMP), než naopak. Implementace ze světa Windows do světa opensource jsou povětšinou tragické.
Nadřazený - - Od uzivatel1 (>>) Dne 2014-07-11 14:15
Před pár dny se mi stala podobná věc u HDD s ntfs. Disk se odpojil a byl nedostupný. Služba "nas" běžela, samba taky. Po restartu služeb byl disk pořád nedostupný. Pomohlo až odstranění služby nas a opětovné nastavení. Další den se situace opakovala a po třech zprovoznění jsem se rozhodl vy..... na NTFS a přejít na EXT4 (další HDD s ext4 funguje bez problémů už asi dva měsíce a žádný update na něj neměl negativní vliv).
Nadřazený - Od NONES (>>>) Dne 2014-07-11 14:49 Upraveno 2014-07-11 14:56
Svůj USB flash mám formátovaný na ext4 od začátku. Pokud jsem jej měl FAT32, nebyl OpenWRT schopen nastavit přístupová práva tak, aby na něj bylo možno vůbec něco zapsat. S ext4 to bylo lepší, i když bez laborování to také nebylo. Nakonec pomohlo pár linuxových příkazů typu chmod, chown apod.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Po updatu samovolně odpojovaný disk - nas

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill