Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora - web / [oznámení] Pomalé načítání statistik
- - Od Jan Čermák (>>) Dne 2014-07-23 11:25
Vzhledem k tomu, že se nám poměrně značně začala zaplňovat databáze daty odeslanými z routerů, mohli někteří uživatelé sledovat výrazné zpomalení při načítání statistik. Pro zajímavost, v databázi je aktuálně 109 miliónů archivovaných záznamů firewallových logů (a denně jeden až dva milióny přibývají), přičemž někteří uživatelé, kterých se v důsledku toto zpomalení načítání dotklo nejvíce, mají řádově jednotky miliónů záznamů. I z tohoto důvodu jsme v minulých týdnech prováděli optimalizace na serveru, které občas způsobily menší výpadky funkcionality webu.

Dnes potom došlo k aktualizaci webu www.turris.cz, který nyní využívá optimalizované databázové schéma, přičemž stránky, které se extrémních případech načítaly desítky sekund, se nyní načítají maximálně během jednotek sekund.
Nadřazený - - Od NONES (>>>) Dne 2014-07-27 09:23
K tomuto bych měl malou připomínku - dokážu si představit, že záznamy ve vaší databázi přibývají jako houby po dešti, ale z tohoto důvodu nechápu, proč jako výchozí interval pro zobrazení statistik provozu mého routeru je nastaven "měsíc". Nestačilo by to nastavit jen na "týden", jako to, myslím, bývalo nastaveno dříve?
Nadřazený - Od Jan Čermák (>>) Dne 2014-07-28 10:19 Upraveno 2014-07-28 10:22
Výchozí doba zobrazeného období je v případě dostatku dat nastavena na měsíc z toho důvodu, že toto období podle statistik návštěvnosti zajímá více uživatelů. Uvažovali jsme, že bychom nějak umožnili výchozí parametry ukládat, ale prioritu to má aktuálně mizivou.

Edit: A ještě doplnění - vliv na výkonnost už to, jestli se bude zobrazovat měsíc nebo týden, nemá nějak výrazný, pokud jste narážel na toto. Ta data tam stejně jsou a v tom, jestli se zobrazí týden nebo měsíc, je rozdíl pár desítek milisekund.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora - web / [oznámení] Pomalé načítání statistik

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill