Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Veřejnost / Všeobecná diskuse / Turris - ochrana proti ARP spoofing
- - Od ardee Dne 2014-08-05 09:13
Měli by jste někdo tip jak se branit proti ARP spoofingu a nesmyslným broadcast v síti?
Právě jsme zkoušeli s kolegou aplikaci WifiKill pro android a znepokojuje mě , že se tomu neumím bránit...

Zkoušel jsem přidělit statické IP zařízením a přidat volbu "obtion igmp_snooping 1" do souboru /etc/config/network sekce lan a bez vysledku...

Díky
Nadřazený - Od Ondřej Caletka (>>>) Dne 2014-08-05 09:41
Proti takovým útokům je základní obrana v zabránění přístupu škodlivých zařízení do sítě. IGMP snooping s ARP spoofingem nijak nesouvisí.

Co můžete vyzkoušet je volba isolate v nastavení Wi-Fi sítě. Ta dokáže většině takových útoků zabránit, ovšem za cenu znemožnění přímé komunikace připojených zařízení.
- Od Tobby Dne 2016-01-26 18:42
Ahoj, nechci zbytečně zakládat nový topic, tak se zeptám tady. Dá se alespoň nějak zjistit, zda někdo používá aplikace typu Wifikill? Když už se proti tomu nejde bránit, bylo by fajn to aspoň logovat.
Nahoru Téma Veřejnost / Všeobecná diskuse / Turris - ochrana proti ARP spoofing

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill