Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Novinka v aktualizované verzi OS Turris (1.4) - Knot DNS
- - Od NONES (>>>) Dne 2014-08-12 22:02
V seznamu změn, přicházejících s verzí 1.4 OS Turris, je uvedena i "Možnost nainstalovat si DNS server Knot 1.5"
Mohu se zeptat (možná hloupě), k čemu by mně mohla být tato instalace na mém Turrisu dobrá?
A ještě, zda-li k ní bude vytvořen nějaký podrobnější návod na dokumentačním serveru projektu Turris?
Nadřazený - - Od Tobby Dne 2014-08-13 07:33
Nadřazený - - Od NONES (>>>) Dne 2014-08-14 04:29
Děkuji, co se týče dokumentace mne to nasměrovalo, ale co se týče smyslu tohoto snažení, tak to moc ne. K čemu mi bude dobré, když si na Turrisu rozjedu plnohodnotný DNS server? Jaké to bude mít výhody pro počítače v mojí LAN? Já myslel, že by spíš Turris měl být řádným DNS resolverem (tj. klientem DNS třeba mého ISP providera). Ale k čemu mít DNS server, starat se o jeho konfiguraci, synchronizaci zón .... Jaký to bude mít smysl a přínos?
Nadřazený - - Od Ondřej Caletka (>>>) Dne 2014-08-14 07:40
Můžete třeba na Turrisu hostovat své domény, máte-li veřejnou IP adresu. Pro běžného uživatele to ale asi k ničemu není.
Nadřazený - - Od NONES (>>>) Dne 2014-08-14 08:00
Díky za odpověď, Ondro. Myslel jsem si to, marně jsem si lámal hlavu, s čím by mi mohla tato nově přidaná funkčnost na routeru pomoci. Ale moc se mi to nelíbí, že se tam přidávají funkce, které nejspíše nebudou běžnému uživateli k užitku. No nic, snad se později dočkáme něčeho šikovnějšího (třeba avizovaného honeypotu, speedmetru ...)
Nadřazený - Od Ondřej Caletka (>>>) Dne 2014-08-14 08:12
Berte to jako takový vedlejší produkt. Balíčky Knot DNS pro OpenWRT dodávají přímo lidé z týmu Knot DNS a přímo do OpenWRT upstreamu. Lidé od Turrisu ten balíček jen zkompilovali pro Turris a přidali do balíčků, které se pro TurrisOS sestavují. Souhlasím, že možná bylo zbytečné něco takového speciálně vypichovat v aktualitách.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Novinka v aktualizované verzi OS Turris (1.4) - Knot DNS

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill