Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Veřejnost / Všeobecná diskuse / Turris OS po 3 letech projektu...?
- - Od majsterkoo Dne 2014-08-26 13:11 Hlasů 1
Hojtese,

tak jsem přemýšlel, co bude s Turris OS po 3 letech. Turrise má každý na 3 roky s možností si jej poté odkoupit. Zajímalo by mne, za předpokladu, že si router někdo odkoupí, zda se bude i nadále Turris OS udržovat, nebo majitelé budou nuceni a) používat neudržovanou verzi, b) flashnout jiný firmware, např. openwrt (což by ovšem mohl být problém s nekompatibilitou, když jsou teďkom úpravy přímo pro router?).

Díky za odpovědi, tohle by mě opravdu zajímalo :eek:
Nadřazený - - Od NONES (>>>) Dne 2014-08-26 17:23
Já si myslím, že to bude volitelné. Centrála Turrisu pojede dál, pokud budeš chtít využívat dále jejích služeb (pravidelné aktualizace OS, pravidel FW atd.), budeš moci, pokud ne, tak to využívat nebudeš a postaráš se (nebo nepostaráš) o aktualizace sám. Předpokládám, že podle očekávání už bude v té době projekt tak daleko, že centrála Turris bude nabízet své služby nejen routerům Turris, ale i jiným značkám routerů (kompatibilních s OpenWRT).
Nadřazený - Od majsterkoo Dne 2014-08-26 17:58
Jestli by to bylo takhle, tak to by bylo super :cool:
Nahoru Téma Veřejnost / Všeobecná diskuse / Turris OS po 3 letech projektu...?

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill