Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Veřejnost / Všeobecná diskuse / Stabilita Turris v továrním/rozšířeném nastavení
- - Od Croco Dne 2014-09-10 20:06
Zdravím všechny!

Turrise mám od půlky dubna a zatím proti němu nemohu říct jediné slovo. Žádné výpadky, zpomalení konektivity, odpojování wifi zařízení nebo jejich zvýšená spotřeba. Prostě nic. Jediný výpadek 8 hodin byl způsoben přerušením dodávky elektřiny od ČEZu. Na druhou stranu ale musím říct, že router mám vpodstatě v továrním nastavení bez instalací dodatečných balíčků. Jediné co jsem nastavoval jsou veřejné adresy IPv4 a IPv6 a MultiSSID private/public. Vše ostatní je beze změn. Co se týče vytížení, Turris se spíš fláká - tiskárna, 3 notebooky,tablet a telefon, vše v domácím použití.

Rád bych začal začal využívat nějaké další možnosti, na které jsem původně plánoval pořídit samostatný "server" nebo NAS, ale podle všeho by je měl zvládat přímo Turris. Konkrétně se jedná o NAS, DLNA server a případně i streemování DVB-T do LAN. Trochu se ale bojím toho, že pokud se začnu v routeru hrabat, dostanu se do problémů, jako někteří zdejší uživatelé. Rád bych se proto zeptal (i vzhledem k tomu, že si s Linuxem příliš netykám a času na laborování není nazbyt):

- je zde někdo, kdo tyto funkce využívá a router mu jede dlouhodobě bez výpadků?
- byl by ochoten někdo mi router na tyto funkce nakonfigurovat? (klidně za úplatu)

Díky
Nadřazený - - Od David K. Dne 2014-09-10 23:04 Hlasů 1
Zprovozneni NAS serveru je "hracka" i pres navod v turris dokumentaci by jste to mel nastavit. Provozuji 4 mesice +- kazdopadne jsem se setkal s problemem na ktery sem nenasel reseni a ani zde na foru na nej nebyla reakce ale verim ze by to nemel byt problem.

DVB-T uz asi bude horsi ale myslim ze se to tu nekde resilo.

NAS urcite dokazete zprovoznit sam, DVB-T po precteni fora mozna take.
Nadřazený - Od JFila (>>) Dne 2014-09-11 06:49
Uvedených rozšíření bych se také nebál, jen bych si častěji zálohoval konfiguraci. Na routeru mám web server, NAS, teploměr, čtečku sat. karet, DVB-T karty a routery fungují spolehlivě. Měl jsem pouze problémy s WEBkamerou kdy docházelo ke restartům routeru ale to byl router s malou pamětí a při spuštění došla paměť.
Nadřazený - - Od Croco Dne 2014-09-11 07:30 Upraveno 2014-09-11 08:16 Hlasů 1
Díky za reakci. O tu instalaci skutečně až tak nejde - návodů (hlavně na NAS a DLNA) je dost a dělá se to v podstatě jednorázově. Nerad bych se ale dostal do stavu, kdy budu muset po každé aktualizaci jádra router celý znovu nastavovat. Při představě, že večer dorazím domů z práce a krom všeho ještě budu muset ladit router, bych si tyto funkce radši odpustil.

Můžu se zeptat co je to za problém?

Díky.
Nadřazený - - Od David K. Dne 2014-09-11 13:10
jeslize to bylo na me tak https://www.turris.cz/forum/topic_show.pl?pid=2754 bohuzel dnes se mi router trosku odporoucel (
Nadřazený - - Od Croco Dne 2014-09-11 13:57
A já už si málem objednal HDD na ten NAS :-)
Nadřazený - Od David K. Dne 2014-09-11 14:05
tenhle konkretni problem sem tu reportoval jen ja a nemyslim si ze nim trpi nekdo dalsi...
Nadřazený - Od JFila (>>) Dne 2014-09-11 18:44
S tímto jsem také problém neměl, při aktualizaci se stáhnou změněné balíčky. Konfigurace zůstává stejná a nechápu co by mohlo způsobit, že router nebude vůbec fungovat. V nejhorším případě přestane fungovat web server, php nebo něco jiného ale to je dle mého názoru krajní případ. Jinak OpenWRT provozuji již dlouhou dobu a nikdy jsem takto fatální problém neměl a to se jednalo o hardware pro který byl od výrobce dodaný FW a OpenWRT na něj portovala skupinka nadšenců. Kdo se bojí nesmí do lesa.
Nahoru Téma Veřejnost / Všeobecná diskuse / Stabilita Turris v továrním/rozšířeném nastavení

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill