Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.


Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Uživatelská vylepšení / OwnCloud na Turris
- - Od zaxx Dne 2014-04-07 10:03
Dobry den,

Zajimalo by me jestli nekdo mate skusenost s instalaci OwnCloud na Turris. Co je potrebne udelat aby to bezelo? Utahne to Turris router?

http://owncloud.org/

Dekuji
Nadřazený - Od fojtp Dne 2014-04-07 10:48
Nadřazený - - Od Martin Strbačka Dne 2014-04-07 11:53 Hlasů 1
Dobry den,

owncloud jsem zkousel, je nutne provest drobny zasah do kodu, aby to bezelo na systemu bez NLS. Bezelo mi to na php+xcache+postgre, bohuzel z meho pohledu to neni moc pouzitelne. Turris je sice vykonny, ale naroky owncloudu jsou extremni. Nejvetsi zatezi je asi generovani nahledu pro obrazky v galerii a navic, pokud galerii nasdilite novemu uzivateli, generuji se mu nahledy, zcela nepochopitelne, znovu.
Pokud byste hledal pouze neco na synchronizaci kontaktu a kalendare, baikal-server.com vypada slibne, ale zatim jsem ho netestoval.
Nadřazený - - Od DracoAn Dne 2014-04-07 15:42
Owncloud je celkem náročný. Doporučuji radši nainstalovat na server a nebo owncloud osekat o prohlížení fotek, poslech hudby a dalších náročných aplikací, pak by neměl být podle mne problém.
Nadřazený - Od Michal Vaner (>>) Dne 2014-04-08 11:33
Dobré ráno

Ono, nainstalovat na server pomůže jen trochu. Používám virtuál od wedosu (tu nejnižší variantu) a i tam je to hrozně pomalé. Ale protože se kalendář a kontakty synchronizují na pozadí z nějakého klienta a na nic jiného to nepoužívám, tak mi to příliš nevadí.
Nadřazený - Od budulinek Dne 2014-05-05 00:02
Zkouším nainstalovat Owncloud na Turris. Tady jsou moje zkušenosti. Podotýkám, že jsme laik...

- PHP házelo nějakou chybu k časovým zónám, je třeba doinstalovat nějaké balíčky, já jsem doinstaloval zoneinfo-core, zoneinfo-europe a zoneinfo-simple
- Owncloud požaduje podporu locale. Zasekl jsem se na hlášce "Setting locale to en_US.UTF-8/ .... failed". Google mě dovedl sem https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=45251, kde jsem zjistil, že podpora locale se nedá doinstalovat balíčky. Musel bych zkompilovat OpenWRT...

Tak jsme se chtěl zeptat vývojářů Turris, jestli by nebylo možné přidat do firmware podporu locale (viz https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=45251 ).

Ten požadavek Owncloudu na locale se asi dá obejít úpravou kódu. Nechci jít touto cestou. 1) Jednak nevím, co přesně v kódu Owncloudu upravit. 2) Musel bych tu úpravu dělat při každém updatu owncloudu. 3) ta úprava kódu podle mě jenom umožní nainstalovat owncloud na systému bez podpory locale. Ale budou přetrvávat problémy se zobrazováním názvů souborů atd.

Jinak Owncloud používám na kalendář a na sdílení přes webdav. Fotogalerii jsem ani nezkoušel. Zatím mi Owncloud běží na DNS-320 (http://dns323.kood.org/dns-320) a kalendář a webdav utáhne bez problémů.

P.S. Není chybějící locale příčinou i tohoto problému? https://www.turris.cz/forum/topic_show.pl?tid=63
Nahoru Téma Majitelé routerů / Uživatelská vylepšení / OwnCloud na Turris

Powered by mwForum 2.29.3 © 1999-2013 Markus Wichitill